Световните лидери отправиха своите обещания и надежди за 2018 г.

1585
Световните лидери отправиха своите обещания и надежди за 2018 г.
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп предрече, че 2018-а ще бъде "страхотна година", предаде АП. Той посрещна новата година на разточително парти в частния си клуб.

Тръмп заяви, че борсовият пазар ще продължи да върви нагоре, а компаниите ще се продължат "да се надпреварват" да се установявят в САЩ. Той също така се похвали с редица постижения, като данъчната реформа, отварянето на Арктическия национален резерват за дива природа за сондиране, както и промените в националния закон за здравеопазването.

"Ще бъде фантастична година", каза Тръмп на репортерите, облечен в смокинг, влизайки в позлатената бална зала на Мар-а-Лаго, придружен от първата дама Мелания и сина си Барън, предаде БНТ.

Промени към по-добро пожела в традиционното си годишно обръщение към гражданите на Руската федерация президентът Владимир Путин, предаде ТАСС.

Путин пожела на руснаците важни промени към по-добро и благодари на гражданите за вярата им в Русия. Президентът пожела на всички граждани успехи и благополучие, "мир и процъфтяване на нашата любима и единствена Русия".

Борисов: Изпратихме година, изпълнена със значими за страната ни събития

През 2017г. отворихме нова страница в добросъседските си отношения и сътрудничество, подписахме знакови споразумения. Това са казва в ...

„Нова година е преди всичко семеен празник у нас. Ние го отбелязваме, както е било в детството ни - с подаръци и изненади, със специална топлота, с очакване за важни промени. И те със сигурност ще се случат в нашите животи, ако всеки от нас винаги помни своите родители, грижи се за тях, цени всяка минута, прекарана с тях. Трябва да се опитваме да разбираме повече своите деца, техните стремежи и мечти, да поддържаме тези, които са винаги с нас, които се нуждаят от нашето присъствие и душевна щедрост“, заяви Путин.

В последните часове преди изтичането на текущата година, руският президент призова всички „да си кажат един на друг най-съкровените думи, да си простят грешките, обидите, да се прегърнат, да се обяснят в любов и да сгреят ближния си с грижа и внимание“. „Нека през новата година в живота на всеки човек, всяко семейство, да се случат промени към добро, всички да са здрави, да се раждат деца и те да ни радват“, пожела той. „Искам да ви благодаря сърдечно за вярата в себе си и в нашата страна, за труда и неговите резултати. Нека доверието и разбирателството да ни съпътстват винаги“, добави Путин.

Руският президент поздрави отделно и „тези, които в момента работят, изпълняват военния или професионалния си дълг, дежурят в болниците, управляват самолет или влак“. „Ние сме заедно в тази прекрасна новогодишна нощ. Ние сме заедно и в нашите общи ежедневни дела. Сплотеността, приятелството и безкористната любов към Русия умножават нашите сили за достойни постъпки и високи постижения“, подчерта Путин, цитиран от Фокус.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел отправи традиционното си новогодишно пожелание към гражданите на страната, в което обеща да се справи с все по-голямото социално разделение в страната, предава Reuters.

Меркел обеща да увеличи инвестициите в сигурността и отбраната, да подобри здравеопазването и образованието и да увеличи усилията си за преодоляване на все по-голямото социално разделение в страната.

Радев: Новата година ще е изпитание за българската демокрация

Новата година ще е изпитание за българската демокрация. Вярвам, че ще намерим мъдрост и характер да я съхраним. Това каза президент...

„Светът няма да ни чака. Трябва да създадем условия, осигуряващи продължаването на просперитета на Германия през следващите 10, 15 години“, заяви тя. „А Германия може да просперира само ако нейните успехи са от полза на всички граждани и подобряват и обогатяват животите ни“.

Меркел изнесе тази силно политическа новогодишна реч в контекста на тежката политическа криза, която обхвана Германия. Лидерът на Християндемократическия съюз (ХДС) ще се опита да си осигури четвърти мандат на канцлерския пост в предстоящите преговори с Германската социалдемократическа партия(ГСДП) за формиране на нова „голяма коалиция“, след провалите на партиите на септемврийските парламентарни избори в Германия.

Партийните лидери на ХДС, Християнсоциалния съюз(ХСС) и ГСДП ще проведат среща на 3 януари, а първият кръг от предварителните разговори за формиране на коалиция е насрочен за 7 януари.

Бившият финансов министър Волфганг Шойбле, сега председател на Бундестага, заяви в събота, че не изключва варианта за формиране на правителство на малцинството.

Партиите от статуквото се страхуват, че нови избори могат да засилят още повече крайнодясната „Алтернатива за Германия“, която влезе с гръм и трясък в Бундестага, спечелвайки близо 13% от гласовете на септемврийските парламентарни избори, спечелвайки симпатиите на избирателите с позицията си за политиката на Меркел спрямо мигрантите.

Патриарх Неофит отправи поздрава си за Нова година

Сложните житейски ситуации са онова изпитание, което ни показва дали постъпваме като християни, или като хора, които не искат да знаят ...

Популярността на канцлера продължава да пада след провала и да формира коалиция със Свободната демократическа партия (СвДП) и „Зелените“ през ноември, според данни от всички социологически проучвания правени след оттеглянето на СвДП от разговорите. Ако тя не успее да убеди и ГСДП позицията й ще бъде отслабена допълнително.

В същото време, от своя страна главата на Римокатолическата църква - папа Франциск, посъветва хората да захвърлят "ненужния багаж" в живота през 2018 г., избягвайки "баналността на консуматорството" и "празния брътвеж".

Светият отец предложи своите размисли за истинския смисъл на живота в празничната си новогодишна меса на площад "Св. Петър" днес.

Неговата рецепта за същината на живота включва и момент на мълчание всеки ден, през който да бъдем заедно с Бог. Според него това "ще запази нашата свобода, за да не бъде разядена от баналността на консуматорството, блясъка на търговските реклами, потока от празни думи и всемогъщите вълни от безсмислен брътвеж и гръмки крясъци", предаде БНТ.

Франциск препоръчва да изоставим "всички видове безполезен багаж", за да преоткрием наистина важното, "онова, което наистина има значение", и да започнем наново оттам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com