Съратник на Меркел обеща да я съди

2905
Съратник на Меркел обеща да я съди
Снимка: Gettyimages

Съратник на Ангела Меркел в управляващата коалиция – премиерът на Бавария и лидер на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер – изпрати на федералния канцлер писмо, в което заплаши нея и правителството ѝ със съд, ако потокът от мигранти не бъде спрян, съобщава Reuters, цитиран от РИА Новости.

В писмото, изпратено в офиса на Меркел по факса във вторник, Зеехофер я призовава да отвори центрове на границата с Австрия, които да ускорят депортацията на мигранти, неотговарящи на изискванията на Германия по предоставяне на политическо убежище.

Манията за величие на Меркел се превърнала в беда за цяла Европа

Стремежът на германския канцлер Ангела Меркел еднолично да взема решения по "спасението" на бежанците не е нищо друго освен украсена от...

Както съобщава ведомството на баварския премиер, Меркел трябва да отговори на писмото до петък, след което то ще бъде публикувано.

Според Томас Оперман, лидер на парламентарната фракция на Социалдемократическата партия на Германия, „заплашителното писмо“ фактически е „обявяване на разкол в коалицията“.

В средата на януари Зеехофер вече постави ултиматум на Меркел, като обеща да се обърне към Конституционния съд на Германия, ако в рамките на две седмици редът на немските граници не бъде възстановен.

В понеделник той заяви, че е готов на всякакви правни и политически мерки, за да измени сегашния курс на правителството.

Депутати от партията на Меркел заявиха, че Германия не може да се справя с мигрантите

Група от около 40 депутати от партията на канцлера Ангела Меркел изпратиха писмо до нея, в което призовават за изоставяне на либералнот...

Миналата година ФРГ е предоставила убежище на 1,1 млн. бежанци. Мнозина в Германия критикуват Меркел за миграционната политика, но тя така и не се поддала на изискванията да я промени, отбелязва Reuters.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com