"Трансперънси Интернешънъл": И с новата власт Украйна си остава корумпирана

9582
"Трансперънси Интернешънъл": И с новата власт Украйна си остава корумпирана
Снимка: Getty Images/Guliver

Съгласно резултатите от новия ежегоден Индекс на възприятието за корупция (Corruption Perceptions Index), съставян от организацията Трансперънси интернешънъл, Украйна продължава да фигурира в клуба на тотално корумпираните държави.

Така украинското представителство в организацията коментира публикуването на доклада, съгласно който Украйна е на 142-о място от общо 175 страни и "за пореден път се оказа наравно с Уганда и Коморските острови, които са в групата на най-корумпираните държави в света".

Независимо от "смяната на фасадата", Украйна продължава да тъпче на едно място, а приетите неотдавна закони още не са дали осезаеми резултати в борбата срещу корупцията, се казва в документа. По думите на изпълнителния директор на украинското представителство в Трансперънси интернешънъл Алексей Хмара "антикорупционните закони, приети на 14 октомври т.г., са поставили само основата на промените, а каква ще бъде истинската реформа ще покажат близките събития".

Ердоган взе командоси за охрана на скандалния си дворец

Новият президентски дворец на Турция с 1000 стаи, който струва 615 милиона долара, ще бъде охраняван от командоси, съобщава в. "Хюрие...

Корупционният индекс показва нивото на корупция в публичната сфера в 175 държави. Той фокусира вниманието върху корупцията в обществения сектор и я определя като злоупотреба с общественото положение за лично облагодетелстване. Резултатът на дадена държава показва нивото на възприятие на корупцията в публичния сектор на страната по десетобалната система, където 0 отговаря за силно корумпирана държава, а при резултат 100 няма корупция. В класацията България е на 69-то място.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа