Трета серия на руското отмъщение за Кримския мост: Ранени деца в Николаев (ВИДЕО)*

5340
Трета серия на руското отмъщение за Кримския мост: Ранени деца в Николаев (ВИДЕО)*
Снимка: Оперативно командване Юг

Най-малко 11 души са ранени при третата поредна нощ на руски въздушни удари в Южна Украйна. Основни цели отново са били Одеса, както и Николаев.

Този път повечето ранени са в Николаев - най-малко 9 души, като 5 от тях са деца, като едното е на 1 годинка, има 1 и на 3 годинки, третото е на 16 години - за другите още няма подробности. Вече има информация и за загинали, но се уточнява колко. Впоследствие стана ясно, че са пострадали 18 души, а за първоначално съобщените 9 ранени (включително децата) беше уточнено, че са хоспитализирани. "Руснаците удариха центъра на града (Николаев). Горят гараж и триетажна жилищна сграда. На място пристигнаха пожарникари", заяви в "Телеграм" Виталий Ким, областен управител на Николаевска област, който даде подробностите и за броя на ранените и загиналите, пише БТА.

Според кмета на Николаев Олександър Сенкевич "има огромна дупка в земята, близо до триетажна жилищна сграда. Пожарът е много сериозен". "Има много повредени сгради наоколо (...), на друго място пък горят няколко гаража", каза още Сенкевич, като уточни, че протича спасителна операция. Пострадали са 5 сгради, изключен е токът за тях. Има и второ ударено място, с поразени 15 гаража.

В Одеса има разрушения в центъра на града, като е избухнал пожар. Двама души са хоспитализирани, каза в Телеграм ръководителят на Одеската военновременна администрация Олег Кипер.

Говорителят на оперативното командване "Юг" Наталия Хуменюк съобщи, че е ударена административна сграда в Одеса и че има поне четирима ранени при този удар.

ОЩЕ: Втора серия на руското отмъщение за Кримския мост (ВИДЕО)*

С какво се осъществява руската атака

Съгласно предварителни данни на украинските ВВС, има обстрел с ракети Х-22, ракети "Оникс", както и с ирански дронове-камикадзе клас "Шахед". Малко преди 3:00 часа българско време украинските ВВС съобщиха за изстрелване на свръхзвукови "Оникс" към Одеска област. 15-тина минути преди това са засечени 8 руски самолета Ту-22М3, летящи в посока Черно море - именно те са изстреляли ракетите Х-22, които в момента са най-трудно уловими за украинската ПВО отбрана.

* В 8:35 часа българско време украинските ВВС дадоха повече информация в официалния си профил във Фейсбук. Според техните данни, руснаците са изстреляли 7 ракети "Оникс", 4 ракети Х-22, 3 ракети "Калибър" (с морско базиране), 5 ракети "Искандер-К" и 19 дрона "Шахед". Свалени са 2 ракети "Калибър", 3 ракети "Искандер-К" и 13 дрона "Шахед".

Говорителят на украинските ВВС полковник Юрий Игнат изрично обясни, че е огромно предизвикателство за ПВО да се справи с "Оникс", защото летят с 3000 километра в час и рязко променят траекторията си, снижавайки се до 10-15 метра над земната повърхност преди да поразят целта.

Зеленски: Руснаците унищожиха 60 000 тона зърно за Китай в Одеса (ВИДЕО)

И още

Белият дом: Русия е готова да атакува цивилни кораби в Черно море

Русия обмисля да атакува цивилни кораби в Черно море и след това да хвърли вината върху украинските сили. Това заяви високопоставен слу...

Междувременно, в Мариупол избухна огромен пожар - в местния дворец на културата. Пожарът е на площ 300 кв. метра. Според руските окупационни власти, няма пострадали, а огънят е пламнал "по битови причини", предаде контролираната от Кремъл руска държавна информационна агенция ТАСС.

Освен това, назначеният от руснаците губернатор на Крим Сергей Аксьонов съобщава за атака с дрон на полуострова, в северозападната му част. Повредени били 4 административни сгради, загинала била и "девойка-дете" - Аксьонов не каза нищо повече за предполагаемата жертва.

ОЩЕ: Украйна отвърна на втория руски удар в Одеса: Поразен е полигон в Крим (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Месомелачка: Руснаците вече стигнаха до по-трудното в Харковска област (ВИДЕО и КАРТИ)

Удар с ракети по руска база за ПВО в Крим, има загинал командир: Независим руски източник

"Кажете, моля ви, ще ни евакуирате ли?": Руснаците хвърлиха нови 2 бомби в Белгород (ВИДЕА и СНИМКИ)

Путинският режим погна правнучката на съветски пилот-герой за призив за тероризъм

Командир, освободил Херсон, поема войските „Харков“ на фона на руската офанзива

Шолц започва разговори със скандинавските страни за сигурността

ГУР разкри поименно кой унищожава ТЕЦ-овете и важни обекти в Украйна с крилати ракети

Швеция е готова да разположи ядрени оръжия в случай на война

Литва ще избира президент на втори тур, но е ясно - подкрепата за Украйна ще продължи

Украинците свалиха още един руски военен хеликоптер "Алигатор"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа