Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за чужденци

3682
Великобритания въвежда задължителна 14-дневна карантина за чужденци
Снимка: iStock

Великобритания ще въведе карантина заради COVID-19 за хората, пристигащи от чужбина, от 8 юни, съобщи министърката на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател. Авиокомпании обаче предупредиха, че тази мярка ще съсипе бизнеса им, съобщават Reuters и BBC.

Всички лица, пристигащи от чужбина, включително британците, ще трябва да се самоизолират за 14 дни и да предоставят информация къде ще отседнат.

Великобритания въвежда визи за европейски граждани от 2021г.

Край на свободното придвижване на европейски граждани към Великобритания. Страната въвежда визи от януари 2021г. Почти 4 месеца след B...

"Сега когато минахме пика на вируса, трябва да предприемем стъпки, за да не допуснем привнесени случаи да предизвикат нова вълна на това смъртоносно заболяване", заяви Пател на специална пресконференция.

Нарушителите на карантината в Англия може да бъдат глобени с 1000 лири. Ще бъдат извършвани и проверки на случаен принцип от представители на здравните и граничните власти.

Карантината няма да важи за пристигащите от Република Ирландия, както и за шофьорите на товарни автомобили, здравните специалисти и сезонните работници в земеделието.

Мярката ще се преразглежда на всеки три седмици.

Транспортният министър Грант Шапс заяви, че правителството ще опита да договори "въздушни мостове" за пристигащите от страни с ниска степен на вирусни инфекции, съобщава "Дарик".

Смъртните случаи от коронавирус във Великобритания надминаха 41 000

Официалният брой на смъртните случаи от коронавирус във Великобритания е най-малко 41 000 с почти 10 000 загинали в домове за грижи в А...

За разлика от много други страни Великобритания не правеше кой знае колко тестове и проверки на пристигащите от чужбина лица. В началото на епидемията под карантина бяха поставяни само пристигащите от Китай.

Това доведе до обвинения, че правителството на премиера Борис Джонсън се е задействало прекалено късно, но сега, от друга страна, се сблъсква с критики за намерението си да въведе карантината.

Шефове на авиокомпании заявиха, че тези мерки ще имат тежки последствия. Изпълнителният директор на "Райънеър" Майкъл О'Лиъри ги определи като "неприложими".

"Райънер" и "Изиджет" бяха обявили плановете си в следващите месеци да възобновят част от полетите си. Но с оглед на намерението за въвеждането на карантината "Върджин Атлантик" няма да поднови дейността си поне до август.

"Налагането на карантина на този етап е лишено от логика и в най-добрия случай би означавало, че ще има само ограничено въздухоплаване", каза Тим Олдърслейд, шеф на браншовата организация "Еърлайнс Ю Кей" (Airlines UK). "Това просто е най-лошото нещо, което правителството може да направи, ако иска да рестартира икономиката", добави той.

40% от старческите домове във Великобритания са засегнати от коронавируса

Броят на старческите домове, където са регистрирани случаи на коронавируса във Великобритания нарасна до общо 5889 - или почти 40% от в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Зеленски: Украйна се нуждае от най-малко седем ПВО системи "Пейтриът" (ВИДЕО)

Макрон: Ще направя всичко възможно, за да туширам напрежението между Ливан и Израел

Как Русия разсипва електроцентралите на Украйна

С бомби и мощни атаки: Русия хвърля всички сили за Часов Яр

Една седмица в засада: Буданов разкри как е свален руския бомбардировач Ту-22 МЗ (ВИДЕО)

Шолц: Войната в Украйна може да се проточи още няколко години

Киев има право да удря военни цели в Русия: Министрите на отбраната на НАТО потвърдиха подкрепа за Украйна

Оп, грешка: Проруски сепаратисти убили американски путинист, твърди жена му

ЕС представя следващата седмица нов пакет санкции срещу Русия

Висш руски командир е сред жертвите на удар със Storm Shadow (ВИДЕО и СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа