Върховната Рада на Украйна отхвърли вота на недоверие към правителството

18175
Върховната Рада на Украйна отхвърли вота на недоверие към правителството

Върховната Рада на Украйна не прие вота на недоверие към правителството на Микола Азаров.

За предложения от опозицията вот гласуваха само 186 депутати, предаде Интерфакс. Против глауваха депутатите на управляващата Партия на регионите, както и народните представители на комунистическите сили, информира ИТАР-ТАСС.

Кличко поиска оставката на властта в Украйна, управляващите не искат вот на недоверие

Очаквано дебатът в украинския парламент (Върховна Рада) за евентуален вот на недоверие на украинското правителство се превърна в излага...

По закон, за приемането на вот на недоверие към правителството на Украйна са нужни най-малко 226 гласа. Така процедура за вот на недоверие няма да има.

Премиерът на Украйна Микола Азаров се извини за действията на силите на реда в събота, 30 ноември, на площада в Киев. Това той направи при изказването си от трибуната на парламента, където се обсъждаше внесения вот на недоверие на правителството. Азаров добави, че ще предприеме "жестоки кадрови промени" в кабинета.

Междувременно украинският президент Виктор Янукович замина на планирано посещение в Китай, предаде Ройтерс, позовавайки се на източник от президентската администрация.

Визитата на Янукович в Китай е планирана отдавна, но на фона на изострената вътрешнополитическа ситуация експерти очакваха тя да бъде отменена.

Партията на регионите обяви началото на безсрочна акция в подкрепа на президента на Украйна Виктор Янукович. Това каза от трибуна в Марнинския парк депутатът Юрий Болдирев, предаде РБК-Украина.

УДАР на Кличко не иска Бареков

Украинската опозиционна партия УДАР (Украински демократичен алианс за реформи) на световния шампион по бокс Виталий Кличко се разгран...

„Днес ние превзехме Марнинския плацдарм. Ние заявяваме, че днес започваме безсрочна акция в подкрепа на президента и нашата пария", каза той.

Според него всички протести на опозицията целят завземане на властта. „Това е фашистки преврат, но ние няма да се предадем и да позволим той да се осъществи", подчертава той.

Лидерът на опозиционната партия "Баткивщина" Арсений Яценюк заяви, че във Върховната Рада има провокатори, действащи в интерес на Партия на регионите, предаде РИА Новости. В отговор председателят на парламента Владимир Рибак каза, че в сградата няма никакви странични хора.

Депутатите от опозицията посрещнаха председателя на парламента с викове „Позор".

„Сега се извършват провокации от Партия на регионите. Както на улица „Банковая" имаше провокатори пт Партия на регионите, така сега председателят на парламента Владимир Рибак е дал указания да се вкарат тук провокатори", каза Яценюк от трибуната на законодателния орган.

Украинските власти не планират да въвеждат извънредно положение

Украинските власти не планират да въвеждат извънредно положение. Това заяви министърът на външните работи на Украйна Леонид Кожара по в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа