Кличко поиска оставката на властта в Украйна, управляващите не искат вот на недоверие

17511
Кличко поиска оставката на властта в Украйна, управляващите не искат вот на недоверие

Очаквано дебатът в украинския парламент (Върховна Рада) за евентуален вот на недоверие на украинското правителство се превърна в излагане на тези трябва или не трябва да се стига до тази мярка.

Според лидера на партия УДАР и лице на протестите в Киев през последните две седмици Виталий Кличко оставката на правителството на Микола Азаров е задължителна. Освен това всички ръководители на украинската полиция трябва да бъдат съдени заради действията на подопечните им по време на протестите, каза Кличко. Той поиска и оставката на украинския президент Виктор Янукович, който от днес е на официално посещение в Китай, предаде ИТАР-ТАСС.

УДАР на Кличко не иска Бареков

Украинската опозиционна партия УДАР (Украински демократичен алианс за реформи) на световния шампион по бокс Виталий Кличко се разгран...

От своя страна депутатът от управляващата Партия на регионите Анатолий Кинах предложи да бъде създадена парламентарна комисия, която да изготви оценка на събитията в страната през последните две седмици. Това стана след като лидерът на парламентарната група на Партията на регионите Александър Ефемов подчерта, че управляващата партия няма да гласува каквото и да е предложение за оставка на правителството.

В сесията на украинския парламент участват 411 депутати. 166 от тях са се подписали под предложението да бъде обсъден вот на недоверие на правителството на Азаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа