Злато и разкош: Къде живее Алина Кабаева, сочена за любовница на Путин? (СНИМКИ)

34510
Злато и разкош: Къде живее Алина Кабаева, сочена за любовница на Путин? (СНИМКИ)
Снимка: Telegram.com/Проект

Бившата олимпийска шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева, смятана за жената до Владимир Путин, от 2011 г. ползва "най-големия апартамент в Русия". Става въпрос за пентхаус с площ 2600 кв. м и 20 стаи, разположен в Сочи.

Други три апартамента в черноморския курорт са регистрирани на името на нейната баба, според ново разследване на независимата руска медия "Проект". Тя показва и резиденцията във Валдай, обгърната от злато, където се предполага, че живеят Путин и новото му семейство.

Според няколко медийни разследвания Алина Кабаева е родила две деца през 2015 и 2019 г. - синове, чийто баща е руският диктатор. Първото момче е родено в клиника в Швейцария, но след като това се превърна в международна новина, през 2019 г. Кабаева е предпочела да не напуска Русия за второто си раждане.

Проучването на "Проект" за недвижимото имущество на бившата олимпийска състезателка, която сега е на 39 г., води журналистите и до петима асистенти, които я следват навсякъде. Дори по време на пътуванията в тайна железница, построена специално за Владимир Путин, до частната му резиденция във Валдай. Двама от помощниците са нейни братовчеди, които я придружават навсякъде. В изтекла база данни за резервации на билети за влак журналистите откриват, че асистентите на Кабаева многократно са придобивали билети за дестинации във Валдай, наречени Окуловка и Угловка - гари, които са затворени за обикновени граждани.

Това е регион, известен с хълмовете и езерата си, разположен по средата между Санкт Петербург и Москва. Именно той попада във фокуса на репортерите.

Центърът за изследване на корупцията и организираната престъпност (OCCRP) и Meduza по-рано идентифицираха LLCInvest.ru - група от взаимосвързани компании, които притежават дворци, курорти, яхти, самолети и банкови сметки, пълни с пари в брой за Путин.

В хода на последното си разследване "Проект" успява да открие точното местоположение и дори да получи снимки на разкошната частна резиденция на диктатора във Валдай, където Кабаева, изглежда, прекарва повечето време с децата си.

Допреди 20 години във Валдай има една официална президентска вила. През 2003 г. тя е преустроена и модернизирана, но Путин не харесва съвременния интериор. Заявява, че иска да е "като в Петербург". И така имението е преустроено със златни орнаменти във вътрешността.

На долния етаж, където има басейн и джакузи, се вижда и стая, която строителите начират "мазето". Там, над покритите със златен варак столове и маса, виси полилей - кълбо.

На останалите три етажа също има много злато. На втория се намира златната гостна. Там има гигантски полилей, който минава през трите етажа, и е украсен според строителите с рубини.

На 800 м от двореца на президента се намира дървена къща от 1200 кв. м. Това е "домът на царицата" - Алина Кабаева. До къщата има пристан за лодки и канал, който води към класическия дворцов парк с площ 28 хектара.

Алина Кабаева създава клуб за художествена гимнастика, приема и мъже (ВИДЕО)

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика и сочена за любовница на Владимир Путин и майка на децата му Алина Кабаева обяви създ...

В последните години около президентския дом пораства цяло ВИП-село, пише "Проект". В къщите наоколо са настанени служители от руското НСО и президентската администрация, която се занимава с управлението на имуществото.

Алина Кабаева разполага с над 20 недвижими имота на обща стойност около 120 млн. долара в Русия и във Франция, повечето от които са записани на нейни доверени лица. В няколко от случаите формален собственик на апартаментите се води нейната баба Анна Зацепилина. Когато се видят ниските ѝ доходи, веднага се пораждат съмнения.

Кабаева започва да обогатява имотното си портфолио, след като започва връзка с Путин. През 2011 г. купува четири огромни апартамента в Сочи, от които най-внушителният е пентхауса от 2600 кв.м. с басейн, кино и собствена площадка за хеликоптер на покрива.

Репортерите установяват, че през 2011 г. дългогодишният съюзник на Путин Олег Руднов е закупил огромен пентхаус в жилищния комплекс "Роял парк" в града. Според рекламна брошура на строителния предприемач от 2009 г. цената е 15 млн. щатски долара, въпреки че две години по-късно той е закупен от Руднов само за 90 млн. рубли (3,2 млн. долара по онова време), или приблизително една пета от обявената цена.

По-рано "Проект" съобщи, че Руднов е извършвал сделки с недвижими имоти за една от бившите любовници на Путин - Светлана Кривоногих, за която се твърди, че се е срещала с него, докато той все още е бил женен за Людмила Путина. През 2008 г. Руднов прехвърля на Кривоногих голям апартамент близо до Дворцовия площад в центъра на Санкт Петербург, а през 2021 г., след смъртта на Олег, синът му Сергей Руднов регистрира на свое име апартамент в Сочи, предназначен за майката на Кривоногих - Надежда.

Алина Кабаева и децата на Песков в списъка от шестия пакет санкции срещу Русия

Европейският съюз публикува списъка със санкционираните физически и юридически лица от Русия, срещу които се въвеждат санкции заради во...

Според източници, които са разговаряли с "Проект" в рамките на последното им разследване, Олег Руднов е купил пентхауса в Сочи за бившата гимнастичка и депутат Алина Кабаева. Източниците на изданието смятат, че тя е пътувала до курортния град и лично е избрала апартамента. Посочила е Руднов като лицето, на чието име трябва да бъде регистриран.

Освен пентхауса, три други апартамента в Сочи са регистрирани през същата година, 2011 г., на името на бабата на Кабаева. Недвижимите имоти на името на Зацепилина са на стойност около 1,1 млрд. рубли - 14,7 млн. долара по днешния валутен курс. В същото време бабата на бившата гимнастичка живее в малкото село Никологори във Владимирска област, но сътрудниците на Кабаева "я отвеждат в града за зимата".

Парите за покупката на пентхауса са внесени в брой в личната сметка на Руднов с помощта на кипърската компания "Ермира Консултантс". Официално тя е притежавана от руския адвокат Владислав Копилов, но източници на "Проект" твърдят, че истинският собственик е Путин, а близките му сътрудници използват термина "Ермира", за да обозначат "общ фонд" с пари, предназначени за руския президент. Подробно е описана мрежа от финансови и бизнес сделки, които свързват "Ермира Консултантс" с диктатора.

Кипърската компания държи сметките си в две банки, тясно свързани с президента и неговия кръг - банка "Россия", сред чиито акционери е Светлана Кривоногих, и SMP Bank на олигарха Аркадий Ротенберг.

През 2014 г. правата върху марката водка "Путинка", за която Путин лично е дал благословията си при създаването ѝ и от която получава дял, са прехвърлени на "Реал-Инвест". Това е руско дъщерно дружество на "Ермира Консултантс". Според изчисленията на "Проект" - между 2004 и 2019 г. от производството, авторските възнаграждения и продажбата на напитки с марката "Путинка" са могли да бъдат спечелени между 400 и 500 млн. долара. В началото на 2015 г. минималната цена на дребно на водката, която се определя от държавата, беше намалена за първи път - решение, от което биха се възползвали най-вече производителите на евтини водки, включително "Путинка".

Путин има две деца от Алина Кабаева?

Руският президент Владимир Путин има две малки деца от бившата шампионка по гимнастика, 29 годишната Алина Кабаева, пише "Ню Йорк тайм...

Не по-късно от 2009 г. "Ермира" започва да превежда пари за двореца на Путин в Геленджик (друг курортен град на Черно море), показан в едно от разследванията на Алексей Навални. През 2009-2010 г. фирмата отпуска заеми в размер на 100 млн. долара на руската компания "Рирус", която ръководи строителството. "Рирус" е съсобственост на Николай Шаламов, бивш тъст на Путин и акционер в банка "Россия", и Дмитрий Горелов, друг съсобственик на банката.

"Ермира" притежава и руска дъщерна строителна компания Platinum, която през 2009 г. прехвърля на племенника на Путин Михаил Шеломов. Балансовата стойност на Platinum към края на 2021 г. е над 230 млн. щатски долара по текущия обменен курс.

Снимки: Telegram.com/Проект

ОЩЕ: Кои са "децата на Кремъл", живеещи в разкош в "лошия Запад"?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Свиреп пожар в Москва, на място е извикан хеликоптер (ВИДЕА)

В Тбилиси: Хиляди грузинци отново излязоха на протест

Губернаторът на Курска област забрани на мигрантите да работят като таксиметрови шофьори

Който казва, че войната в Украйна трябва да бъде замразена, никога не е гледал картата и не познава историята: Ген. Ходжис

Осъден за подкуп руски бивш зам.-министър се включва във войната срещу Украйна

Харков отново на прицел: Руски управляеми бомби раниха шест деца в областта

Катерите, които Естония предаде на Украйна, от днес започват бойни мисии (СНИМКИ)

Карла Бруни-Саркози в беда: Разследват доколко е забъркана в скандала с нейния съпруг

Руските сили убиват предаващи се украински военни: Human Rights Watch с конкретни примери

Лошо време в Италия: Локални наводнения и повишени нива на реките (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа