Не подценявайте Доналд Тръмп!

6615
Не подценявайте Доналд Тръмп!
Снимка: Getty Images

Кандидатурата на Доналд Тръмп за президентския пост в САЩ бе посрещната и от медии, и от експерти с насмешка и подигравателни коментари. Но има поне три причини, поради които Тръмп не бива да бъде подценяван.

Човек може да разбере медиите, които окачествяват Доналд Тръмп като клоун. Човек може да разбере и републиканския му съперник за президентския пост Линдзи Греъм, който заяви, че "политическите изявления на Тръмп са брътвежи". Реакцията на Греъм е оправдана, като се има предвид, че в едно телевизионно предаване на живо Тръмп разтръби номера на мобилния му телефон и го нарече "идиот".

Сирия - последният отбранителен рубеж на Москва

В Сирия Кремъл защитава не само режима на Асад, а най-вече принципа на абсолютния суверенитет - правото на правителствата да правят ка...

Много минуси и няколко плюса

Възмутителните изявления на Тръмп срещу имигрантите, жените, ветераните от войните - въобще срещу всеки и всичко, което не му харесва, накара мнозина сериозно да се замислят дали този човек е подходящ кандидат за президентския пост. И дали изобщо е избираем. Което обаче не означава, че шансовете му за успех са нищожни. Най-малко три са причините, поради които този кандидат не бива да бъде подценяван.

Първо: Тръмп взима кампанията си насериозно. "В името на своята кампания Тръмп пожертва част от бизнеса си, включително и успешното си телевизионно предаване. Той е кандидат, който се явява на избори, за да ги спечели. Кампанията му може и да е необичайна, но той се отнася много сериозно към тази задача", обяснява Бари Бърдън, ръководител на Центъра за изборни проучвания от университета Уисконсин-Медисън. Политологът Джефри Бери също е убеден, че Доналд Тръмп има съвсем сериозни намерения. "Той наистина вярва, че ще бъде блестящ президент", казва експертът.

Второ: личното му богатство го прави абсолютно независим от чужди пари - за разлика от всички останали кандидати за президентския пост. Именно финансовата му независимост е голям плюс в очите на всички онези избиратели, които са разочаровани от растящото влияние на корпоративни интереси в изборния процес.

Има ли джихадисти сред бежанците?

Мнозина в Германия се опасяват, че с хилядите сирийски бежанци в страната ще пристигнат и джихадисти. Според експертите, това опасение...

И трето: покрай възмутителните изявления на Тръмп срещу имигрантите, говоренето по тази тема се измести от дясното крило на Републиканската партия към самия ѝ център. Кандидатът на центъра Джеб Буш, който е женен за мексиканка, говори испански и е поддръжник на обхватна реформа на закона за имиграцията, съвсем наскоро нарече децата на нелегалните имигранти "бебета-котви". За пояснение: родените в САЩ деца автоматично получават американско гражданство. Този пример показва, че останалите републикански кандидати очевидно се напасват към реториката на Тръмп. А тя се харесва на една специфична част от американското общество - предимно бели избиратели от мъжки пол, които по една или друга причина се чувстват обезправени и пренебрегнати.

Какво предстои?

Разбира се, всичко това не означава, че Доналд Тръмп ще спечели номинацията на републиканците. Нито пък че ще стане президент. "Кампанията бързо ще се развие в друга посока, когато кръгът около Тръмп се стесни. Тогава той ще бъде принуден да се заеме сериозно с важните теми, а това може да го изхвърли от надпреварата", казва експертът Бари Бърдън.

А има и още нещо: ако се провали при номинацията на републиканците, Тръмп може да се яви като независим кандидат. Нищо, че засега той категорично изключва подобен ход.

"Европа се кълне в най-мрачната религия"

"Онази Европа, за която аз си мечтая, може да възникне чак тогава, когато сегашната Европа колабира", казва известният италиански фило...

Източник: Дойче веле

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com