Реал Мадрид се справи с Ювентус

29324
Реал Мадрид се справи с Ювентус
Снимка: Getty Images/Guliver

Доста измъчена, но в крайна сметка победа записа „Реал Мадрид” в днешното голямо дерби в Шампионската лига срещу „Ювентус”. Белите спечелиха и след като играха цяло полувреме с човек повече.

„Реал” започна по-добре мача и успя да си осигури ранен аванс – в 4-тата минута Анхел Ди Мария много хитро изведе Кристияно Роналдо сам срещу Буфон и португалецът го излъга лесно, за да вкара на празна врата - 1:0.

В Шампионска лига групата на смъртта е непредсказуема

След първите двубои от груповата фаза на Шампионската лига за тази седмица се получиха доста интересни резултати и непредсказуемо класи...

След гола обаче „Ювентус” постепенно започна да взима инциативата, а най-деен беше Карлос Тевес, който стреля на няколко пъти от различна дистанция, но без да притесни сериозно Икер Касияс. Натискът на торинци обаче ставаше все по-осезаем и в 22-рата минута логичното се случи – центриране отдясно завърши с удар с глава на Погба, Касияс спаси, но при добавката Фернандо Йоренте не сбърка – 1:1.

И точно когато „Ювентус” се стабилизира и изглеждаше, че неприятностите за „Реал” стават все по-големи, Джорджо Киелини извърши чутовна глупост – той задържа с ръце Серхио Рамос в наказателното поле при центриране от фаул и то без Рамос да е реална опасност за Буфон. Отсъдената дузпа логично беше превърната в гол от Роналдо със силен удар в горния десен ъгъл – 2:1. Така завърши и първото полувреме.

Още в първата минута на втората част Киелини окончателно се превърна в грешник след като задържа откъсващия се сам срещу Буфон Роналдо и логично съдията изгони централния защитник на Юве.

В 59-тата минута феновете на „Сантяго Бернабеу” видяха уникален пропуск – Ди Мария с копване изведе отдясно в наказателното поле Алваро Арбелоа, той подаде на метър от голлинията на Карим Бензема, но нападателят успя да не уцели зейналата врата.

Фиорентина направи невероятен обрат срещу Ювентус

Отборът на "Фиорентина" сътвори истински подвиг срещу италианския шампион "Ювентус" след знаменит обрат. "Виолетовите" постигнаха забел...

Този голям пропуск всъщност се оказа последното чисто положение за „Реал” и въпреки влизането на Гарет Бейл кралският клуб така и не осъществи натиск, с който да прекърши Юве. Нещо повече – италианците имаха една-две полувъзможности благодарение на влезлия като резерва Себастиян Джовинко, но нищо съществено.

Така „Реал” е начало в група B на Шампионската лига с 9 точки, а „Ювентус” остава на трето място със само 2 пункта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят