Адски лек и пъргав. Това е дефиницията на Honda S660

40918
Адски лек и пъргав. Това е дефиницията на Honda S660

В последно време Honda са доста активни с показването на нови прототипи, като и за предстоящото автомобилно изложение в Токио японците са подготвили нещо ново. Представяме ви атрактивния концепткар S660.

Описван като „открит спортен компактен модел“, S660 напомня на концептуалния EV-STER, показан през 2011 година. Новият прототип обаче идва с компактен трицилиндров 660-кубиков турбо двигател с мощност от 64 к.с. и седемстепенна безстепенна трансмисия. Все още не е известна точната маса на модела, но около 900 кг изглеждат доста реалистични.



Прототипът ще се появи в сериен вид със сваляем покрив, като премиерата му е запланувана за 2015 година. Уви, моделът ще се предлага само в Япония. Независимо от това някои медии твърдят, че в последствие по-мощна версия на S660 с 1-литров турбо двигател (и 100 к.с.) може да влезе за износ.

Иначе, както стана дума, прототипът ще бъде показан на щанда на Honda в Токио редом със серийния Urban и освежения прототип Acura NSX.

Honda Mobilio е нещо специално за Азия

    Докато всички говорят за автомобилното изложение във Франкфурт, никой не бе разбрал, че тази седмица има и автомобилен ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com