С 6% са се увеличили доброволците в БМЧК

9542
С 6% са се увеличили доброволците в БМЧК

В БМЧК се наблюдава ръст на младите хора, които искат да станат доброволци. За изминалата година имаме около 6% увеличение на доброволческия състав, а тази тенденция в последните 10 години расте средно с 2-4%, съобщи БГНЕС.

Това заяви директорът на Българския младежки Червен кръст (БМЧК) Атанас Цветански. Според него, има интерес младите хора да се включват в такива инициативи, да ги измислят, да ги осъществяват. "Най-важното, според мен, е човек да види резултата. Когато дойдеш и видиш усмивката на болното дете, което получава подарък… Мисля, че това е важното", подчерта Цветански.

Във връзка с коледните и новогодишните празници Българският Червен кръст прави всичко възможно да подари радост и топлина на болни и самотни хора от всички възрасти. В цялата страна продължават благотворителните кампании и инициативи на организацията.

"Различни и в много аспекти са инициативите. Както за подкрепа на децата, които са в болница, така има за подкрепа на деца, лишени от родителска грижа, за подкрепа на деца, които са в приемни семейства или са в недобро здравословно състояние и родителите им ги гледат", посочи той.

"Бяха раздадени над 4 000 хранителни пакета със здравословни храни на деца в риск в цяла България. Бяха организирани редица коледни тържества в различни общински и областни градове и центрове за работа с деца на улицата", каза Цветански и добави, че навсякъде е различно и инициативите са много.

Според него, важното е, че те всички са инициирани от млади хора. "Това са доброволци от 14 до 30-годишна възраст, които сами инициират и сами се борят за това да осигурят материални награди и да зарадват едни нуждаещи се деца в тези празници", каза Цветански.

"Имаме редица инициативи, които не са само по празниците. Но може би по празниците хората се сещат за това и са по-склонни да ни помогнат, за да помогнем, но се надяваме това да става не само по празниците, наистина", заключи директорът на БМЧК Атанас Цветански.

Редактор: Е. Гигова

БЧК зарадва с хранителни продукти 200 семейства от област Смолян

200 души от област Смолян получиха дарение от Българският червен кръст, съобщи областният председател на организацията Мария Делева. Съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини