3 млн. евро месечно за бившата на Берлускони

11321
3 млн. евро месечно за бившата на Берлускони

Вероника Ларио, бившата съпруга на Силвио Берлускони, ще получава колосалната издръжка от 100 000 евро на ден, което прави грубо 35 млн. евро на година, съобщи БГНЕС. Такава е присъдата за раздялата им, произнесена от съд в Милано по Коледа, съобщиха италианските медии.

Присъдата, получена три години след фактическата им раздяла, слага край на бурната съдебна война между двамата съпрузи. 56-годишната Вероника Ларио поиска развод от бившия италиански премиер през май 2009 г., като заяви в писмо до италианските вестници, че "не може да остане с мъж, който има връзки с малолетни". Тогава тя намекна за присъствието на Берлускони на рождения ден на 18-годишната неаполитанка Ноеми Летиция.

Предсрочни избори в Италия

Снощи премиерът Марио Монти подаде оставка, а днес президентът Джорджо Наполитано е започнал консултации с парламентарно представените ...

Вероника Ларио живя 30 години със Силвио Берлускони, с когото сключи граждански брак през 1990 г. след първия развод на Кавалера. Двойката има три деца - Барбара, Елеонора и Луиджи. В Италия разводът може да бъде официално обявен минимум три години след решението за законна раздяла на съпрузите.

Огромната издръжка (100 000 евро на ден или 35 милиона евро на година) отговаря на критериите, определени в член 156 на италианския Граждански кодекс, който предвижда запазването на стандарт на живот, аналогичен на периода на съвместния живот. За сметка на това Ларио, която е бивша актриса, не получи луксозната вила в Макерио, в околностите на Милано, към която е особено привързана, защото живя в нея 20 години с трите си деца. Вилата с площ от 120 000 кв. м. се оценява на 78 милиона евро.

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com