БЧК зарадва с хранителни продукти 200 семейства от област Смолян

11165
БЧК зарадва с хранителни продукти 200 семейства от област Смолян

200 души от област Смолян получиха дарение от Българският червен кръст, съобщи областният председател на организацията Мария Делева. Със съдействието на областния управител - инж. Стайков, областната организация на БЧК - Смолян, получи дарение, включващо хранителни пакети, перилни и миещи препарати от две фирми.

В предварителни разговори с дарителите е посочена групата от лица, които са под наблюдение от БЧК - Смолян, и се нуждаят от подпомагане. В навечерието на коледните празници в секретариата на БЧК - Смолян, са получени 78 пакета за подпомагане на семейства и лица в социален риск, подали заявления за подпомагане в приемните на БЧК в периода 2011 - 2012г. Общата сума на двете дарения е 3 199,77 лв.

Зимният фестивал "Родопи фест" в Смолян - местен фолклор и модерна градска култура

Провеждането на зимен фестивал „Родопи фест” е съвсем ново събитие за културния календар на община Смолян и е насочен към в...

„Като изключим голямото дарение от местна фирма с чуждестранно участие за миналите коледни и новогодишни празници в секретариата отдавна не е влизало такова настроение от дарителски акт", коментира Делева. Всеки пакет е индивидуално надписан и подготвен от фирмата дарител. „Всеки случай беше професионално представен на дарителите, за което получихме съгласие за бъдещи съвместни инициативи. Още на следващия ден на телефона на БЧК - Смолян, заваляха телефонни обаждания с благодарности към дарителите", каза още Делева.

Пакети на стойност 10,00 лв., съдържащи малко количество от видовете здравословни храни, получиха 200 семейства и лица в риск от Смолянска област. Пакетите са разпределени: в Смолян - 55; Девин - 25; Златоград, Мадан, Неделино и Рудозем по 20 пакета, а за Баните, Борино, Доспат и Чепеларе - 10 пакета. Помощта е символична и е част от кампанията за подпомагане на деца и семейства от БМЧК.

Доброволци на БЧМК изненадаха децата от болница „Братан Шукеров" - Смолян. Тъжно е, че в тези предпразнични дни ще има дечица в отделенията на болницата, но за кратко и усмивки грейнаха на личицата им при срещата с Дядо Коледа и доброволците на БМЧК, които им занесоха символични подаръци.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com