Снимките на "Възвишение" навлизат във финалния си етап

8251
Снимките на "Възвишение" навлизат във финалния си етап

БНТ, копродуцент на проекта, проследи първите снимачни дни на филма „Възвишение”, базиран на едноименния роман на Милен Русков.

Снимките на „Възвишение” започнаха в началото на 2016 година и се осъществяват на четири етапа, като в момента предстои финалният период. Премиерата на амбициозния филмов проект на голям екран се очаква през следващата година.

Режисьор на „Възвишение” е Виктор Божинов, снимал най-знаковите епизоди на хитовата поредица "Под прикритие" и редица други телевизионни проекти. Продуцент е Иван Дойков, в чието портфолио също влиза сериалът "Под прикритие", както и игралният филм "Мисия Лондон". Сценаристи са Нели Димитрова, Виктор Божинов и Милен Русков, който е и автор на диалозите.

Силната история на „Възвишение” умело преплита исторически факти с художествена измислица. Тя връща времето в 1872 година, когато Димитър Общи (в ролята Филип Аврамов) и неговата чета осъществяват Арабаконашкия обир.

Гичо и Асенчо са основните персонажи както в романа на Милен Русков, така и в едноименната екранизация. В романа са определени като "малко революционери, малко разбойници", които тръгват да се борят за Голямото дело, а именно - Освобождението на България. На тях е възложена задачата да намерят и лично да предадат писмо до Васил Левски, но изглеждат сякаш случайно са попаднали сред останалите "юнаци". Това търсене се превръща в трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства. Техният революционен ентусиазъм постепенно е изместен от разочарование и огорчение.

Излезе първият трейлър на филма за Румена войвода (Видео)

Излезе дългоочакваният трейлър на новия филм на режисьорката Зорница София - "Воевода". В него самата тя изпълнява ролята на прочутата ...

В ролята на Гичо се превъплащава вече добре познатият на българската публика Александър Алексиев. Като Асенчо зрителите ще имат удоволствието да видят младият актьор Стоян Дойчев, за когото „Възвишение” е дебютен филм.

Актьорският състав на четата на Димитър Общи включва още Христо Петков като Тодор Шумненеца; Кирил Ефремов като Петко Страшника; Благовест Благоев в ролята на Наш Тотко; Станислав Ганчев ще бъде Пейо Бръмбара; Румен Гавазанов като Георги Чумата; Антонио Димитриевски в ролята на Григор Стойневски Македонеца; Ивайло Димитров като Стефан Жълада; Владимир Михайлов ще бъде Симо Влаха, а в ролята на Велчо Шунтов, зрителите ще видят Веселин Анчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КИНО:

Новият филм на Константин Божанов е в секция "Особен поглед" в Кан

Обявиха филмите в Кан, които ще се борят за "Златна палма" (СПИСЪК)

Филмът за Доналд Тръмп с Мария Бакалова ще се бори за "Златна палма" в Кан

Гледаме на кино номинирания за наградата LUX филм "На борда на "Адаман" от 12 април

Новият филм за Ейми Уайнхаус с премиера в кино "Влайкова" (ВИДЕО)

Обявиха датата за наградите "Оскар" през 2025 г.

София Филм Фест във Велико Търново предлага сериозна филмова селекция

Джордж Лукас с почетна "Златна палма" на фестивала в Кан

Унизително! Адвокати възмутени от новите ограничителни мерки спрямо Ален Делон

Популярен испански режисьор оглавява журито на "Седмицата на критиката" в Кан

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com