В София показват как да пресичаме и шофираме безопасно

9037
В София показват как да пресичаме и шофираме безопасно

Демонстрации по безопасно шофиране и пресичане, които ще се проведат на 25 ноември, неделя, от 11,00 ч. на ул. "Гурко" в участъка между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги Георгиев", ще бъдат открити от министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

Целта на тази инициатива е превенция на пътнотранспортните произшествия и запознаване на гражданите с правилата за движение. Проявата е част от Националната кампания по пътна безопасност "Спри, детето запази!".

Професионални пилоти ще демонстрират на живо как трябва да шофираме, за да предпазим пешеходците на пътя, и ще покажат какво се случва, когато не спазваме ограниченията за скоростта. Чрез събитието кампанията "Спри, детето запази!" отново отправя своя апел – да бъдем по-толерантни и изключително внимателни и предпазливи на пътя особено през предстоящия зимен сезон.

Събитието се организира от Министерството на физическото възпитание и спорта, Столична община, Българската федерация по автомобилен спорт и Национална спортна академия "Васил Левски" по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който отбелязахме на 18 ноември, уточнява БГНЕС.

Обновяват пешеходни пътеки за първия учебен ден

Проверени са 2390 пешеходни пътеки в цялата страна, създадени са 129 нови, заяви главен комисар Бойко Рановски от "Пътна полиция", п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини