Хакухо е на крачка от 23-та Купа на императора

5581
Хакухо е на крачка от 23-та Купа на императора

Великият шампион "йокодзуна" Хакухо почти сигурно ще вдигне за 23-и път в кариерата си Купата на императора. Белият феникс победи Кисеносато в 13-ия кръг на турнира "Кюшю башьо" във Фукуока и с това си осигури отлична позиция за спечелване на надпреварата.

Именитият монголец е с баланс от 12 победи и едно поражение, което допусна в схватка срещу българина Калоян Махлянов-Котоошу. Теоретични шансове да го застигне има единствено Кьокутенхо, който има 10 бели и 3 черни точки, пише БГНЕС.

Котоошу се отказва?

Сумист номер едно за България, Калоян Махлянов- Котоошу, може да прекрати активната си състезателна кариера. Българинът е преследван...

Котоошу явно загуби мотивация, след като изпълни целта си да завърши с положителен актив. Днес той отстъпи пред Гоейдо. Японецът се отдръпна при опита на Калоян да му направи захват, 203-сантиметровият българин загуби равновесие и се озова сред публиката, допускайки пето поражение в 13 срещи.

Утре Кьокутенхо ще излезе срещу Котошогику, който също като Махлянов е в положение "кадобан" и трябва да запише 8 победи, за да остане "одзеки". Котшогику досега има 7 успеха и 6 поражения. Победа на Хакухо над Какурю ще му гарантира триумфа в турнира. В мач без значение Котоошу ще се бори със 169-сантиметровия Тойоношима, най-ниския професионален сумист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com