Комарите могат да бъдат опасни

18188
Комарите могат да бъдат опасни

Това, че комарите са досадни, е всеизвестно. Но не всеки знае, че ухапването от комар може да причини сериозни проблеми.

Сърбежът след ухапване на комар е най-малкото, което може да ви се случи. Понякога бодването на дребния кръвопиец може да доведе до алергична реакция. Тя се състои в отток на гърлото, значително възпаление на ларингса и хъркане. Това животозастрашаващо състояние (анафилаксия) изисква незабавна лекарска намеса.

Комарите могат да пренасят някои сериозни заболявания като нилска треска, малария, жълта треска. Сред симптомите на сериозна инфекция са висока температура, силно главоболие, едностранна мускулна слабост, болки в мускулите, гадене, повръщане, подуване на жлези, обрив, летаргия, обърканост, непоносимост към светлина, предаде БГНЕС.

Специалистите съветват, ако имате някои от изброените симптоми след ухапване от комар, незабавно да се консултирате с лекар.

Редактор: Калина Здравкова

Бум на алергиите и наесен

Първият бум на алергиите започва през април, май и юни, но вторият предстои през септември и октомври. Решението на алергичния проблем...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?
Смес от чесън и мед – за какво най-много помага?

Чували ли сте за тази смес? Знаете ли какво можете да излекувате с нея? В днешната статия ще ви разкрием част от полезните свойства на двете съставки,...