X
 
 

СЗО: 1 час на ден пред таблета или смартфона за дете под 5 години

562 0
photo of СЗО: 1 час на ден пред таблета или смартфона за дете под 5 години
Снимка: iStock/Guliver
Нов доклад, публикуван от Световната здравна организация (СЗО), гласи, че децата под 5-годишна възраст не трябва да прекарват повече от един час на ден пред на електронни екрани, докато децата на възраст под една година не трябва да имат никакво взаимодействие с тях, пише БГНЕС.

"Ранното детство е период на бързо развитие и време, когато моделите на семеен начин на живот могат да бъдат адаптирани, за да се повишат ползите за здравето", заяви генералният директор на СЗО д-р Тедрос Аханом Гхебресиус.

Противници на Стратегията за детето: Не искаме да бъдем поставени в ролята на потенциални насилници

"Не искаме да бъдем поставени в ролята на потенциален насилник към нашите деца." Това каза Савина Хаджийска, която е един от организато...

СЗО не очерта негативните странични ефекти, свързани с времето, прекарано пред на екрана, но отбеляза, че по-голяма физическа активност (и по този начин по-малко време пред екрана) е необходимо за цялостното благосъстояние на децата.

Американската академия по педиатрия също не препоръчват децата под 2-годишна възраст да стоят пред електронни устройства.

В допълнение, СЗО препоръчва деца на възраст между една и четири години да имат поне три часа някаква форма на физическа активност всеки ден, докато бебетата на възраст под една година също трябва да бъдат физически активни няколко пъти на ден, особено при събуждане от сън.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители