X
 
 

Д-р Мими Виткова: Тече разпад в цялата система на здравеопазването

5679 1
Д-р Мими Виткова: Тече разпад в цялата система на здравеопазването
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com
Тече разпад в цялата система на здравеопазването и подмяна на общественото здравеопазване с частно. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ бившият здравен министър и председател на Асоциацията на лицензираните дружества за доброволно здравно осигуряване д-р Мими Виткова.

Тя обясни още, че у нас има тежък дефицит на педиатри и скоро те ще изчезнат. По думите ѝ общото ниво на системата е в тежък упадък. „Къде е нашата държава, кой по Конституция трябва да ги решава тези проблеми. Пазарът не ги реши над 20 години. Това са много тежки проблеми, които стоят пред всички политически партии. Нито една не изгражда професионален капацитет или има воля да ги решава, или има социална чувствителност, колко тежки са тези проблеми. И да отстраним всички директори на болници, това какво ще помогне“, попита бившият здравен министър.

Д-р Елена Георгиева: Не системата, а болестта уби Алекс

Не системата, а болестта уби Алекс. Това заяви д-р Елена Георгиева, чието име се свърза със смъртта на 3-годишния Александър.  По...

Д-р Мими Виткова коментира, че случаят с починалото 3-годишно дете, след като родителите му го завели в три отделни болници в София, е върхът на айсберга на това, че от 20 години се обяснява, че здравната система е пазар.

Вижте какво каза лекарката, лекувала детето в ТАЗИ СТАТИЯ

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 2 седмици Профил на трол?
    Приказки,приказки и взаимни обвинения,но как не се намери поне един доктор или докторица,който да каже на родителите къде да заведат децата си при подобна ситуация.А може би вече няма и къде?