Въпросите на "Спаси Дари на.." към правителството относно арестите във Фонда за лечение на деца

595
Въпросите на "Спаси Дари на.." към правителството относно арестите във Фонда за лечение на деца
Снимка: Thinkstock

"Спаси Дари на...", организацията, която помогна за лечението на 65 деца през последните години спира своята дейност. В отворено писмо от организацията публикуват позицията си относно арестите във Фонда за лечение на деца. Освен това те задават и своите 7 въпроса във връзка с извършените активни процесуално-следствени действия в Център „Фонд лечение на деца”. Ето какви са те:

1. По чий сигнал беше извършена операцията на ГДБОП в Център „Фонд за лечение на деца”?

Започнаха притесненията на родители с новото ръководство на Фонда за лечение на деца

Родители на деца, които имат нужда от лечение в чужбина изразиха притесненията си, свързани с новото ръководство на Фонда за лечение на...

2. Коя служба или институция подаваше в момента на провеждането на операцията през няколко минути невярна информация към в-к „24 часа”, като по този начин внуши на обществото клевети за намерени пликове с пари, за родители на болни деца, които свидетелстват за дадени подкупи и за замесени журналисти в престъпна група?

3. Защо в прессъобщението, публикувано на сайта на Прокуратура на Република България на 20.04.2016 год. в момента на провеждането на операцията (и още стои там), пише като неоспорим факт, че са извършвани длъжностни престъпления и са получавани подкупи? Думата „съмнение” не фигурира в нито едно изречение в прессъобщението, въпреки че все още живеем в държава, в която всеки е невинен до доказване на противното.

4. Кога Прокуратурата ще опровергае първоначалното си съобщение и ще потвърди писмено на сайта на Прокуратура на Република България устното си заявление от 21.04.2016 год., че няма данни за получавани подкупи?

5. При претърсванията в Център „Фонд за лечение на деца” е участвала г-жа Пенка Белева – ръководител на инспектората към Министерство на здравеопазването. В какво качество г-жа Белева е участвала в операцията на ГДБОП?

Проф. Пилософ намекна за премахване на обществения съвет към Фонда за лечение на деца

Проф. Владимир Пилософ, който застана начело на Фонда за лечение на деца в чужбина, намекна, че може да премахне обществения съвет към ...

6. Кой разреши от МВР да бъдат подадени към медиите кадри, снимани в дома на г-н Павел Александров, съдържащи лични данни, които отново негласно внушиха на зрителите и читателите, че сниманите банкноти и монети са резултат на корупция и подкупи? След това недопустимо погазване на Закона за личните данни от страна на МВР, кой ще гарантира неприкосновеността на дома на г-н Александров от посегателства и шантаж?

7. Кой и кога ще се извини на Павел Александров и екипа му за чудовищните клевети за получавани подкупи и изнудване на родители, разпространени в деня на акцията, които бяха отречени от Прокуратурата още на следващия ден?

Ние, данъкоплатците, отказваме да заплащаме повече за своеволията на анонимни държавни чиновници, докато те продължават безнаказано да подготвят следващите си схеми, продиктувани от меркантилни и задкулисни интереси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com