X
 
 

Бебе с две лица се роди в Австралия

49504 0
photo of Бебе с две лица се роди в Австралия
Снимка: Thinkstock
Австралийка роди близначки, делящи едно тяло, вътрешни органи и черепна кутия, съобщи News.com.au. На главата са разположени две идентични лица, а в нея – два отделни мозъка.

Независимо от факта, че бебетата, родени на 8 май т.г.,  имат общи тяло и глава, родителите ги считат за две отделни деца и са ги нарекли Фейт (Вяра) и Хоуп (Надежда).

Бебе с осем крайника стресна доктори в Китай

Новороденото детенце в момента е в стабилно състояние, след като по оперативен път „допълнителните“ му крайници бяха отстра...

Раждането на близначките е изключително рядка аномалия на ембрионалното развитие, наречено disrosopus. В историята са известни 40 подобни случая. Последният от тях е в Индия през 2008 г. Всички те са завършили с летален изход.

Счита се, че disrosopus се получава заради непълното разделяне на ембрионите, като следствие от аномалната активност на гена SHH, който играе ключова роля във формирането на черепнолицевите структури в периода на ембрионалното развитие.

Родителите на близначките, които имат други седем деца, са разбрали за аномалията през 19 седмица от бременността, но са отказали аборт.

По думите на майката бебетата се чувстват добре, дишат и се хранят самостоятелни.

Китайска родилка обезумя, след като на новороденото й дете му израснала опашка

Объркана майка се примоли на лекарите да отстранят оперативно опашката, която израснала в задната част на тялото на 5-месечното й бебе....

Лекарите не се ангажират с прогнози за развитието на децата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...