Няколко съвета за интериора на банята: Направете вашата баня красива и функционална

27273
Няколко съвета за интериора на банята: Направете вашата баня красива и функционална
Снимка: iStock/Guliver

Модни цветове за мебелите в банята

В момента актуалните цветове, които са най-чест избор за баните са пастелните тонове, най-вече в бежовата гама, бяло, синьо и зелено. Все пак, все по-често можете да откриете и други, доста оригинални решения. Така например, бани, решени в нюансите на лилавия и червения цвят, както и други ярки и наситени цветове, също са много атрактивни.

Каква да бъде цветовата схема на мебелите в банята, за да изглежда тя модерно и практично?

 

Бяла баня с няколко ярки акцента

За да украсим бяла баня, може да решим стените с цветни плочки или ярки бои. Ще се получи не по-малко интересен ефект и ако декорирате една изцяло бяла баня с мебели в ярки нюанси. Можете да заложите и само на  цветни фасади на шкафовете. По този начин ще създадете много шикозен и нестандартен интериор.

Ярки акценти в банята

Ако искате да добавите ярки акценти в баня, в която преобладават цветове като кафяво, сиво или бежово, може да изберете ярки цветове за по-дребни елементи от декора, които ще подчертаят красивия ефект, но без да доминират в пространството. Много са елегантно решение са така наречените цветове на природата -  например, лилавите и розовите акценти подхождат много добре. На фона на модните сиви плочки за баня и мебели ще се открояват не по-малко добре и червени, оранжеви или светло жълти акценти.

 

Подходящото осветление е важен елемент от декора на банята

Обмисляйки как да декорирате банята, е необходимо да обмислите точен проект, който да включва всички компоненти. Организацията е много важна, а мебелите за баня са просто един елемент от целия проект. Не по-малко важен е изборът на  аксесоари и довършителни материали, както и изборът на осветление. Най-добре е да инсталирате поне два източника на светлина –  един като основен и един в близост до огледалото, за по-удобно извършване на козметични дейности. Може също така да добавите и допълнително декоративно осветление, ако искате да направите атмосферата по-романтична и релаксираща.

И накрая – един финален съвет - не забравяйте, че декорът на банята следва да отговаря на личните предпочитания на собствениците, а не на тези, на дизайнери или производители.

 

Източник: https://www.keramo-bg.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com