Innerglow: Смисълът на нашата музика е в свободата да изпитваш пълна палитра от емоции

1689
Innerglow: Смисълът на нашата музика е в свободата да изпитваш пълна палитра от емоции
Снимка: ПР

"Satellites" е името на дебютния албум на момчетата от Innerglow, a те са Toдор Ковачев, Петър Желев и Матей Христосков. Датата на представянето му е 27 ноември (събота), а мястото е столичният Sofia Live Club. Тогава на сцената ще звучи страхотната авторска музика със запазена марка Innerglow, а преди тях публиката ще "подгрее" подобаващо харизматичният Тино, който също ще представи свои авторски парчета. Вижте какво споделиха пред Actualno.com тримата oт Innerglow.

Разкажете ни за работата по дебютния си албум.

Тодор: Работата по него си е една цяла сага с много творчество и вдъхновение, както и с някои пречки, най-вече от пандемичен характер.

Но е и една приказка с щастлив край, защото сме много доволни от резултата. Може да се каже, че работата по "Satellites" неусетно е започнала още при възникването на Innerglow преди няколко години. Оттогава трупаме авторски материал с доста добро темпо, но мисля, че някъде преди година и половина решихме, че е дошло времето да издадем албум - с най-новите ни композиционни идеи, които вече се трупаха, както и с някои вече издадени песни.

Не беше лесно да изберем кое да попадне в албума и кое да остане извън него - но слушателите ни ще бъдат щастливи да чуят студийни записи на песни, които сме свирили по много концерти и които те отдавна ни призовават да запишем.

Матей: Аз бих казал, че работата по албума беше много приятна и вдъхновяваща. Откакто сме се събрали в групата, си имаме по още едно семейство, или по-скоро още любими хора от семейството, с които се радваш да се видиш, да поговориш, да помузицираш и помедитираш. Сбирки в студиото, по домовете, репетиции, композиции. Срещите ни си бяха спасение в пандемията, в която ни беше забранено да правим почти всичко. Поне можехме да се събираме да свирим и да пишем музика, така че беше много полезно и от тази гледна точка. Създадохме доста музика и макар в началото да не мислехме да издаваме албуми покрай новите модели в музикалния бизнес, все пак решихме, че си струва да пуснем нещо по-цялостно.

Петър: Аз бих сравнил процеса с написването на книга с много глави. Определено изготвянето на всяка песен си беше различно приключение и изискваше различна подготовка и нагласа. Използвахме всевъзможни комбинации между инструменти и продукционни техники и колкото и да ни беше трудно и хаотично, се забавлявахме и малко по малко настъпва и чувството на удовлетворение.

Как бихте го описали?

Тодор: Аз бих го описал като едно препускане през различни стилове, но с много общи черти, които ни обединяват нас тримата и ни превръщат в Innerglow.

Мисля, че смисълът на нашата музика е в свободата да изпитваш пълна палитра от емоции, затова има и тъжни, и весели песни, и танцувални, и баладични, и по-рокаджийски, и по-клубни, отразяващи влиянията ни от електронната музика. Но песните са и много свързани със стремежа ни за смисленост, за мелодичност, за някаква дълбочина отвъд всякакви стилови определения. Може би идеята за свързаността доминира в албума. Затова и го кръстихме на песента "Satellites" - заради текста, в който се пее, че всички ние сме много по-свързани един с друг, отколкото си мислим. И сме просто приемници и предаватели на енергия.

Матей: Албумът е едно пътешествие сред емоции, настроения и преживявания. Изкачваш се по планината на любовта, пропадаш в бездните сред сенките, празнуваш и се вълнуваш, тъгуваш и тържествуваш. Всяка песен те изненадва, но все пак идва някак естествено около останалите. Интересно ми е слушателите как ще го почувстват.

Петър: Бих цитирал една песен на колосалния Стийв Вай - в албума става въпрос за мир, любов и хубави, щастливи неща. Разбира се, някои песни имат съвсем абстрактни послания, а други засягат сериозни теми, но финалното оформление трябва да се чуе в съответната последователност, за да може да се усети пътешествието за слушателя, а с това и нашето пътешествие, докато го изготвяхме.

Има ли парчета от него, които най-много обичате да изпълнявате на живо?

Тодор: Мисля, че изживяваме всичките си песни по специален начин, защото те са нашите общи творения и отразяват съществуващото разбирателство между нас. Някои от тези песни вече ги свирим доста време по концерти и ги свързваме с множество преживявания на сцената. Други от песните са доста нови, изпълняваме ги от съвсем скоро и е голямо удоволствие да наблюдаваме реакцията на публиката към тях. Конкретни песни, които аз особено много обичам да свиря, са "Kill What You Love" заради мрачната красота в нея и титулната за албума "Satellites" - защото за мен тя е истинска експлозия.

Матей: О, имам си любими песни, макар че наистина във всички си намирам приятни неща, на които да се радвам. "Little Magnets" ми е любима за свирене – има нещо репетитивно-медитативно и поглъщащо в нея, което ме пали допълнително.

Петър: Още преди да я издадем, "Hurt Ya" правеше впечатление на публиката и на няколко фестивала се случи да получим бурни овации и хората се раздвижиха и настроението цялостно се вдигна. Затова бих казал, че "Hurt Ya" е новата ми любима песен за изпълняване на концерти.

Ще представите албума в Sofia Live Club на 27 ноември, какво да очакваме от вас?

Тодор: Очаквайте най-доброто от Innerglow в клуб с безкомпромисен звук и в присъствието на публиката, която толкова ни подкрепяше в съществуването ни досега и отново ще е до нас в този значим момент - представянето на дебютния ни албум. Както обикновено, готвим някои изненади за присъстващите, а преди нас на сцената ще излезе Тино с неговата група. Той вече е добре познат артист със свой отчетлив почерк и знаем, че също ще представи разбиваща авторска музика. С него сме правили общи концерти във Варна преди време, но за пръв път ще свирим заедно в София. А комбинацията между нас си заслужава. След промото в Sofia Live Club на 27 ноември, екшънът при нас продължава и представяме албума на 3 декември във Варна и на 4 декември в Бургас. После и на 11 декември в Пловдив. Не са леки времената за свирещи музиканти, но много се радваме, че имаме възможност да направим това минитурне покрай изданието. Така със сигурност ще завършим силно една много продуктивна за нас година.

Матей: Енергия, настроение, вълнения, танци и усмивки. Празник за душите и ушите. Елате и ще усетите.

Петър: Определено най-новото от нас и вече нямаме търпение да го представим пред публика. Подготвили сме нови атмосфери за някои песни и сме освежили други и дори за хората, които ни следят и често идват на наши концерти, ще бъде разнообразно и интересно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

"Пуделите крият неработещата правосъдна система": Николай Денков пред Actualno

Как ще се отразят на бюджета промените в хазарта? Говори Любомир Каримански (ВИДЕО)

Предизборен кеч, пачки, пудели и бъдещето на ЕС: Говори Радан Кънев (ВИДЕО)

Политика на сцената: Елисавета Белобрадова разказва за моноспектакъла си (ВИДЕО)

Корал и Нотариуса: Никола Минчев степенува проблемите на България (ВИДЕО)

Стефан Янев: Кабинетът "Главчев" е сираче, никой не носи отговорност за него (ВИДЕО)

България - изненадващ отличник по "задлъжнялост" в ЕС: Говори икономистът Румен Гълъбинов (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Диана Андреева, арх. Иван Шишков и Борислав Сандов (ВИДЕО)

Георги Гьоков: Росен Желязков беше зависим от Борисов и Пеевски (ВИДЕО)

От тройка към четворка: България с оценка за грижата за децата: Диана Андреева от НМД в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю