Пламена Маринова: Варна е готова за най-грандиозното музикално събитие в България

23893
Пламена Маринова: Варна е готова за най-грандиозното музикално събитие в България
Снимка: Havas

Една чудесна новина зарадва всички, обичащи да купонясват - MTV обяви, че това лято ще осъществи MTV presents Varna Beach – грандиозно музикално събитие на живо и на открито. Фестивалът ще се проведе в Морската столица и е организиран съвместно с Община Варна. MTV presents Varna Beach ще се проведе на 15 юли 2017 г. Това е първата голяма международна продукция в България, организирана от MTV и ще включва впечатляващо присъствие на много световноизвестни изпълнители.

По този повод, както и подготвена ли е Варна за такова мащабно музикално събитие, разговаряхме със зам.-кмета на Община Варна Пламена Маринова.

Г-жо Маринова, това лято MTV ще осъществи съвместно с Община Варна MTV presents Vаrna Beach. Готова ли е общината и туристическия бранш за такова грандиозно музикално събитие?

Нашата работа относно събитието е свършена отдавна. Ангажирали сме целия туристически бранш. Те знаят за събитието много по-рано. Това е една от най-активните общности в града. Все пак хотелският ни бизнес не е от вчера. Така че са подготвени наистина. Надяваме се наистина ефектът, който е очакван, да се реализира и да пристигнат много хора и туристи.

Кой открехна партньорството с телевизионния гигант MTV и защо точно Варна? Те ли ви потърсиха?

Истината е, че те ни потърсиха. Ние бяхме много изненадани и поласкани. Г-н Робърт Куирк (президент на ROQU Media) е работил и живял във Варна преди много години, но много за кратко. Явно обаче се е влюбил във Варна, защото градът има тази неповторима емоция, която всеки, дори бил за малко тук, отнася със себе си. И резултатът е това! Той ни потърси, предложи ни партньорство. След това следваха преговори и много часове съвместна работа.

Снимка: Десислава Георгиева, Робърт Куирк, Пламена Маринова; Източник: Havas

Телевизия MTV има много различни музикални проекти и събития, които реализира по света. Как се спряхте точно на този формат?

Момиченцето, което пострада от джакузи, се подобрява

 4-годишното момиченце, което пострада от джакузи в хотел в „Златни пясъци“ преди седмица, се подобрява. Малката Изаб...

Много дълго време преговаряхме в какъв точно аспект ще бъде насочено това партньорство, защото наистина MTV имат много проекти. Селектирахме някои от тях, някои много по-малки, много по-различни и трябваше да напипаме това, което би се харесало в България и във Варна, защото знаете, че дори културата на слушане на музика, независимо от това, че сме в единна Европа, е различна. Така че, когато напипахме това, което смятаме, че MTV могат да ни предложат и би било най-доброто за Варна и за България, си стиснахме ръцете и резултатът е налице.

Кое е обновено в структурата на града и протича ли някаква специална подготовка за събитието?

Аз ви предлагам да се разходите във Варна, ще се убедите сами. Структурата на града се подновява от няколко години. Централната градска част е напълно завършена, реновирана. Хотелските комплески във Варна периодично се реновират, защото търсенето на места за почивка във Варна нараства с всяка изминала година. Причините са много, както местни, така и геополитически. Самите хотелиери са подготвени за това, което предстои. Надяваме се след събитието на MTV търсенето да е още по-голямо.

Снимка: Робърт Куирк, Иван Портних, Десислава Георгиева, Пламена Маринова; Източник: Havas

Собственикът на CBS и MTV спаси двете телевизии от лапите на любовницата си

Върховният съд на окръг Лос Анджелис, Калифорния, призна за дееспособен почетния председател на тв компанията CBS и медийната корпораци...

Кое друго събитие от културния живот във Варна ни препоръчвате да посетим в предстоящите месеци?

Варна е градът на фестивалите. Има толкова много фестивали, че на мен ми е трудно да избера един, върху който да акцентирам. „Варненско лято“ е най-старият, най-мащабният фестивал, както и най-продължителният във времето. Миналата година той чества своята 90-та годишнина.

Тази година всички събития, които са стари и традиционни се развиват под мотото на Варна – Европейска младежка столица на културата 2017. (бел. ред. - Европейска младежка столица е титла, която се присъжда на европейски град за период от една година. Това е инициатива на Европейския младежки форум, която стартира през 2009 г.)

Надяваме се да привлечем младите към най-старите ни фестивали. Естествено и заради самата титла във Варна има много нова програмата, която ще се случи за първи път тази година с тенденция, някои от проектите, които бъдат успешни да се развиват и да останат и за следващите години.

Интервю на Милена Славкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

ЦИК не изпълнява Изборния кодекс в частта машинен вот: Говори член на Обществения съвет (ВИДЕО)

Ако допуснем свръхдефицит, няма да влезем в еврозоната и през 2026 г.: Любомир Дацов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю