Бивш председател на ЦИК става министър на изборите*

41120
Бивш председател на ЦИК става министър на изборите*
Снимка: БГНЕС

На извънредно заседание в понеделник, 11 юли, Висшият съдебен съвет (ВСС) ще освободи временно от длъжност съдия Красимира Медарова от Софийския апелативен съд, която ще бъде назначена за министър за изборите в служебното правителство, съобщава "Правен свят".

Красимира Медарова беше председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) от квотата на ГЕРБ в периода от април 2011 г. до март 2014 г. Тя подаде оставка заради влизането в сила на новия Изборен кодекс и на предвидените с неговите Преходни и допълнителни разпоредби промени в Закона за съдебната власт, които забраняват действащи съдии да участват в състава на ЦИК като нейни членове.

Вече беше разпространено и официално съобщение на Президентството, че Медарова става новият служебен министър в правителството на проф. Близнашки. Тя заема поста на министър за организацията на изборния процес.

Областните управители провеждат консултации за състави на РИК-овете за предсрочните избори

От днес до 10-и август областните управители трябва да проведат консултациите за определяне съставите на районните избирателни комисии ...

За Медарова конкретно и за ЦИК като цяло още от времето на ГЕРБ, "Протестна мрежа" публикува преди две години и половина следния текст. Достатъчно е да се припомни, че Медарова беше председател на ЦИК през 2011 година, когато депутати на ГЕРБ носеха чували с бюлетини на президентските избори, а съпругът ѝ Николай Медаров беше замесен в обществената поръчка за лични документи с биометрични данни.

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com