Бойко Борисов с внушение: Горни Лом свали активността, не беше случайно

28330
Бойко Борисов с внушение: Горни Лом свали активността, не беше случайно
Снимка: БГНЕС

Ще може ли да има правителство при потенциален парламент с осем партии – лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не започна с отговора на този въпрос, а тръгна още с първата си дума с друго – колко много, за пореден път, е победил БСП.

Не знам дали има случай в Европа, в който една партия да бие с такава разлика основните си противници, не пропусна да се изтъкне Борисов.

Борисов: Гласуваме за стабилно управление

Пожелавам на всички политически партии да не купуват гласове. Всички българи да излязат да гласуват, да има висока избирателна активнос...

Бившият премиер хвърли вината за ниската, според него, активност на инцидента в Горни Лом. Този инцидент даде отражение върху хората и за мен той не беше случаен. При този парламент не виждам как би имало стабилно правителство, каза лидерът на ГЕРБ.

Данните са твърде сурови, за да говорим за коалиции. Оттук насетне всички политически лидери трябва да си дадат сметка какво представляват – не може да имаш седем-осем процента и да предявяваш големите претенции, заяде се косвено Борисов с Реформаторския блок. Всеки политически лидер да си направи разчет на силите спрямо резултата си и да знае какво може да получи.

Не виждам как може да има пак Тройна коалиция. Реформаторите се справиха зле – с техните 8% и нашите 34% не можем да направим правителство. Никой не е изявил желание за коалиция с нас все още, добави лидерът на ГЕРБ. И посочи като проблем „слабото ляво”, което било вече доминирано от популистки партии. Едни даваха 500 лева заплата, други 1000 лева – иззеха им лъжите на БСП, даде „експертен анализ” бившият министър-председател. Бойко Борисов посочи, че няма как да работи с ДПС. Меко ли говоря, подчерта Борисов на въпрос твърдо ли му е намерението да не се коалира с ДПС.

Кой да бъде премиер при коалиция с Реформаторския блок, засегна се Борисов на поредния въпрос дали ще е съгласен да не е премиер при коалиция с Реформаторите. Те не могат лидер да си изберат, имат там само един говорител в оставка, заяви лидерът на ГЕРБ. Слушам вече два часа само условия, вместо да излязат и да кажат: „Поздравяваме ГЕРБ за поредната категорична победа” и да чуят какви са нашите условия, подчерта Бойко Борисов. Вече чух какво казаха Реформаторите - това е едно задкулисие. Аз спечелих тези избори заедно с всички тези хора тук, сети се Борисов за своите най-близки съпартийци, начело с Цецка Цачева и Томислав Дончев.

Кунева се замая - НС "да контролира спазването на законите"

Важното е да има парламент, който да съблюдава спазването на законите. Това заяви лидерът на ДСБ Меглена Кунева. Отговорът от БСП не за...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Пожелания за Гергьовден
Пожелания за Гергьовден

Всеки познава поне един човек с името Георги или Гергана, които празнуват имен ден на 6 май - ето кои са най-хубавите пожелания за Гергьовден. Най-хубавите...