Червените крепости зад граница - Молдова е номер едно, Русия предаде БСП

22853
Червените крепости зад граница - Молдова е номер едно, Русия предаде БСП
Снимка: БГНЕС

Когато дойде време за загуба, обикновено падаш лошо. В случая с БСП на последните парламентарни избори падението беше много, много лошо. Толкова лошо, че вкупом червените заговориха колко зле им се е отразило да влизат в кабинета „Орешарски”.

Все пак дори при най-тежките загуби, винаги може да се извади нещо позитивно. В случая говорим за четири „големи” червени крепости – вярно, зад граница, но все пак когато няма риба и ракът е риба. Всичко това е с условието, че е възможна лека грешка – говорим за резултат при 99,065% изброени гласове от пуснатите в чужбина.

ЦИК решава кой влиза в парламента, ако системата на "Информационно обслужване" не може

Бъгове в системата за компютърна обработка на „Информационно обслужване” могат да позволят „пренареждане” на ма...

Първата червена крепост, естествено, е Москва. Там БСП получава 74 гласа, докато ГЕРБ е със 69. Лошото е, че когато бъде добавен резултатът и от Санкт Петербург, нещата се обръщат – 13 гласа за ГЕРБ, т.е. общо 82 в Русия и 7 за БСП т.е. общо 81 – каква драма. Изглежда все пак духът на прозападно ориентираният Петър Велики е попречил на Столетницата.

В Казахстан обаче вече няма прошка – червената машина е безпощадна. Там БСП взема 9 гласа, а ГЕРБ само 7. Още по-голяма е разликата в Пекин – 19 гласа за БСП, 16 за ГЕРБ. Липсва статистика за Пхенян – сигурно защото там няма секция, за разлика от Сеул. Там данните минават в графата „можеше и по-лошо да е” – 16 гласа за ГЕРБ, 2 за БСП.

В Молдова вече БСП си връща палмата на Изток – 41 гласа срещу само 20 за ГЕРБ в столицата Кишинев. Още по-съкрушителен е резултатът в Тракалия – 48:13. А в Твардица положението е „День Победы” – 85:7. Ех, защо не беше баскетболен мач. В Чадър-Лунга обаче се забелязва леко отстъпление – 6:8 в полза на ГЕРБ. За Комрат не говорим – 1:24, там обаче ДПС е властелин с 67 гласа. Но молдовският финал - в Стояновка, е повече от убедителен – 82:4.

Малко поотпуснато е положението в Грузия – 2:9. Но да си спомним Молдова все пак.

При 94% обработка от гласовете на страната - БСП засега удържа

Според първичното преброяване на протоколите от изборите, ГЕРБ води с повече от два пъти пред БСП, а засега социалистите удръжат и са с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com