ЦИК: Политическата регистрация за изборите приключва на 20 август

10147
ЦИК: Политическата регистрация за изборите приключва на 20 август
Снимка: БГНЕС

До 20 август всички политически партии и коалиции трябва да бъдат регистрирани в Централната избирателна комисия (ЦИК). До момента нито една партия не е регистрирана, а само една е подала документи за регистрация - ГЕРБ. Това каза на пресконференция говорителят на ЦИК Александър Андреев, предаде Агенция "Фокус" .

„ЦИК прие своята хронограма, която отразява всички срокове, свързани с организацията и подготовката на изборите. Проведена бе среща с министър-председателя проф. Георги Близнашки, на която се съгласуваха действията за осигуряване на организационно техническата подготовка за изборите. ЦИК прие голяма част от своите принципни решения”, обясни Андреев.

Борисов ни спря и храната, оряза и парите на БНТ

България ще влезе в толкова тежък свредел, че няма да имаме какво да ядем - не да строим магистрали, не да строим мостове и зали, няма ...

„До 15 август трябва да бъдат назначени всички Районни избирателни комисии, които ще започнат да функционират с оглед осигуряването на нормалното протичане на процеса по подготовка на изборите. ЦИК разглежда всички въпроси, които са свързани с общинските, кметските избори, които ще бъдат проведени на 12 октомври. Бяха приети методическите указания за Секционните избирателни комисии – във връзка с обучителния процес, който провеждаме”, допълни той.

По думите му, се изготвят методическите указания за СИК-овете и РИК-овете за предсрочните парламентарни избори. Това, което трябва да бъде свършено до 50-ия ден, е да бъдат определени местата, където ще бъдат разкрити секциите извън страната – местата, където през предходните 5 години е имало повече от 100 избиратели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com