Лиляна Павлова ни подготвя за теглене на нов външен заем

29461
Лиляна Павлова ни подготвя за теглене на нов външен заем
Снимка: БГНЕС

Да, имах опасения, че може да не се стигне до правителство, но се борихме докрай. Това заяви новият-стар министър на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

Павлова беше попитана дали на Борисов няма да му е трудно заради факта, че Реформаторите „не го гледат с обожание” и няма да приемат безусловно неговото мнение по спорни въпроси, Павлова отвърна, че когато се дават аргументи, Борисов взема под внимание чуждото мнение. Много пъти се е случвало – например по отношение на застояването на Черноморието или Закона за пътищата, посочи регионалният министър. А не отмени ли еднолично г-н Борисов решението на ГЕРБ в Бюджетната комисия да се опита оздравяване на КТБ – на това питане Павлова отвърна, че след обяснението на Иван Искров и БНБ логично се е стигнало до смяна на позицията.

Лукарски премина през първия си изпит, макар и в телевизионно студио*

Председателството на Реформаторския блок ме подкрепи, като кандидатурата ми беше издигната от СДС. Радан Кънев е човекът, който даде ид...

Най-важното е да се направи актуализация на бюджета и да си получат хората гарантираните влогове в КТБ до декември тази година, категорична беше Лиляна Павлова. На този етап КТБ е изолиран случай, но ще се запознаем по-подробно – нека не драматизираме, но трябва отговорност, посочи министърът.

Актуализацията на бюджета е неизбежна, защото трябва да се плащат много неща в много сектори, каза Павлова, но не уточни какъв ще е размерът за външния заем, който ще се тегли.

Познавам хората и проблемите и това ми дава възможност още от понеделник да започна да работя активно, уверена беше тя по отношение на своя ресор. Трябва да мислим за мерки – да се отблокира ОП „Конкурентоспособност”, за да потръгне отново малкият и среден бизнес, посочи Павлова. Защо се стигна дотук – кабинетът „Орешарски” загуби доверието на Брюксел, опрости министърът нещата.

Тепърва в детайли ще се уточнява кои ще са заместник-министрите в отделните министерства – от ГЕРБ, от Реформаторския блок, от „Патриотичния фронт”, от АБВ или със смесена система, а може би на министър от определена партия да има заместник-министър от същата партия.

7 ноември: Да ни е честито новото правителство

България официално има ново правителство. По отношение на премиерската кандидатура на Бойко Борисов гласуваха 234 депутати, „за...

Павлова обеща 100% безвъзмездно финансиране на всички, които поискат да се включат към санирането.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика