Гласове срещу омразата и плач от репресии

12164
Снимки: БГНЕС

Томислав Дончев даде своя глас за членове на Европейския парламент в родния си град, Габрово, предаде БГНЕС.

"Гласувах за това България да расте и да се развива в Европа, а не другаде. Гласувах за това всеки кът, всяка част от България да е в Европа, а не само някои части. Гласувах срещу страха, срещу омразата, срещу безразличието и най-вече гласувах не само за бъдещето на нашето поколение, но и за поколението на сина ми, който днес става на 10 години", каза Томислав Дончев, след като пусна своята бюлетина. По думите му, един глас е много малко, но всъщност един глас е всичко и единственото, което може да се пребори с купената демокрация.

Гласувах за промяна и за по-добро бъдеще за всички нас. Гласувах за децата, за възрастните хора, за майките, за младите българи, които се надявам да се активизират, макар че е време за балове. Нека да изравним първо стандарта на живот у нас, а след това и нашия с този в Европа, пожела си "новият политик" Николай Бареков, който пусна бюлетината си, придружен от сина си Ники-младши.

Готви се манипулация на вота в края на изборния ден, когато ще се купуват цели секции, предупреди Бареков. Той обяви, че вчера е подал сигнал до МВР и прокуратурата и е дал показания. Сигналът му е дошъл от района на Банкя. Заедно с Бареков е бил разпитан и симпатизантът, подал информацията за готвената фалшификация на вота. Според свидетеля се готви огромна манипулация, като в 200 общински предприятия в цялата страна се печатат протоколи, които трябва да подменят истинските от СИК-овете. Цената на една СИК е вървяла 30 000 лв., но по думите на Бареков не става въпрос за повече от 3000 лв.

Разбирам, че народът е беден, но ги моля, дори и да получават такива срамни оферти, да устоят, обърна се Бареков към членовете на СИК-овете. Той обяви, че към 14.00 часа ще изпрати до европейските посолства данните от екзитпола от всички социологически агенции към момента, за да се сравни с резултата, който ще обяви ЦИК в края на изборния ден.

ЦИК съветва да сгъваме бюлетината два пъти

Препоръчително е бюлетината да бъде прегъната два пъти, за да не се види за кого е гласувано. Това заяви пред БНТ говорителят на ЦИК ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com