Красимир Каракачанов: Трябва да обединим разделеното общество

2955
Красимир Каракачанов: Трябва да обединим разделеното общество
Снимка: БГНЕС

Не може по време на такава пандемия политиците, които се борят днес да управляват тази умираща нация, да не кажат какво мислят по въпроса за ваксинацията. Притесняват се, че ако кажат „Ваксинирайте се“ – ще загубят гласа на т.нар. антиваксъри. Другите пък се притесняват, че ако кажат „Не се ваксинирайте“ – ще загубят гласа на вярващите във ваксината.  

Аз съм се ваксинирал и не го крия, смятам, че за да се преодолее кризата трябва да се ваксинираме, защото другият вариант е да преболедуваме всички, което пък ще е в голяма тежест на здравната система и работещите в нея.  

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ лидерът на ВМРО и водач на листата в 25 МИР София и 3 МИР Варна.  

Красимир Каракачанов към политическите лидери: Във война сме! Да спрем кампанията за три дни и да решим как да спасим хората

Знамето е обърнато. Ние сме във война! Нямам предвид борбата за власт, която водят нашите политици. България е във война с пандемията о...

Трябва всички да излязат и да кажат какво ще правим. Някои отричаха пандемията, включително и сегашният служебен здравен министър. Всеки трябва сам трябва да прецени – не е вариант. Защото политиците не трябва да се страхуват от това да кажат какво трябва да направим. Вчера съм им изпратил официални писма до лидерите на политическите партии с призив да седнем заедно за 3 дни и да помислим какво може да направим за тази криза, засега нямам отговор, каза Каракачанов и допълни:  

Ако всички са на мнение, че ваксинирането е правилният ход – да излезем и да го кажем. Нормалните политици в такава ситуация не смятат кой глас ще загубят и кой не. Аз затова питам в писмото си кого ще управляваме – болните и умрели ли?  

Аз не съм крил, че когато дойдоха ваксините препоръчах на своите подчинени в Министерство на отбраната да се ваксинират. Има голяма разлика от преди и сега. Преди малко и Вие в новините казахте, че тази есен има с 30 процента повече заболели от миналата. Ние сме във война, категоричен бе Каракачанов.  

Аз съм се опитвал винаги да обединявам нацията, а не да я разединявам. Когато водещите политици и авторитети имат обща позиция, народът ще се почувства по-сигурен. Разни измислени герои пишат какви ли не глупости из интернет, а политиците мълчат. Трябва да обединим разделеното общество в нещо, заяви лидерът на ВМРО.  

Стигнахме до там, че линейките обикалят с часове, защото няма къде да настанят болните, в болниците няма места. Смятам, че ако се ваксинираме ще живеем по-добре и нямам проблем да го кажа, не се страхувам, че ще загубим гласове, категоричен бе той.  

Каракачанов: Македонско малцинство в България няма! Това е крайно време да го разберат и конгресмените отвъд океана

Време е българските институции в лицето както на президента Радев, така и на Министерството на външните работи да дадат ясен знак на по...

Като гледам резултатите и на другите политически сили, ами те не могат да се съберат да направят правителство. Нашите изводи сме си ги направили – след грешната коалиция, но другите не се учат от грешките си. Негативи носим още от властта с ГЕРБ, но не може да го броим за грешка. 2017 г. имаше няколко варианта, от които единият беше сегашният – избори до дупка. Но ние избрахме да постъпим държавнически, каза Каракачанов и допълни:

Какво от това, което направих в армията беше грешка – модернизацията, увеличаването на заплатите ли? Армията стана институцията с най-високо одобрение в обществото.

В тази ситуация, в която се намираме трябва да има правителство. Не може да си играем от избори в избори. Аз съм готов да седна да говоря с всички български партии, правя уточнението, че за нас от ВМРО ДПС е етническа партия, не българска. Бихме разговаряли, но по определени теми – как преодоляваме пандемията, след това икономическата криза, кризата в енергетиката, изброи Каракачанов.  

Относно това какво ВМРО предлага по тези теми Красимир Каракачанов заяви, че всичко зависи от спирането износа на ел. енергия, национализиране на енергийните дружества, защото парите на българите за дружествата отиват в чужбина. Проектът Белене – трябва да го продължим, площадката в АЕЦ Козлодуй 7-и блок – трябва също да се работи по този проект. 2027 г. трябва да се спре 5-и блок на АЕЦ-а, 2029 г. последният 6-и блок. А през това време и топлоцентралите на въглища. Всичко това ще се случи следващите години, как оставаме само на вятърни мелници и слънчеви панели. Трябва да се съобразяваме с българските граждани, а не с чуждите интереси. Основното нещо е пандемията, икономическата криза – протекционизъм за бизнеса и прекратяване на монополите в енергетиката, завърши Каракачанов.

Още: Красимир Каракачанов към политическите лидери: Във война сме! Да спрем кампанията за три дни и да решим как да спасим хората

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИЗБОРИ 2021:

Блинкен призова Сърбия и Косово за диалог

При почти 97% преброяване: Парламент със седем партии и най-вероятно кратък живот

Паралелно преброяване на "Галъп": ПП стопява преднината на ГЕРБ, Слави извън парламента

ЦИК обяви край на изборния ден, предаването на изборни книжа е бързо

Румен Радев благодари на избирателите за убедителния изборен резултат

Елена Йончева: Не трябва да допускаме БСП да изпадне от активната политика

"Продължаваме промяната" води и при обработени 42,85% от протоколите, БСП настига Слави

Радев обеща, че ще има дебат с Анастас Герджиков преди балотажа

Христо Иванов с първи коментар за резултатите на "Демократична България"

Задържаха мъж, държал списъци с имена и суми

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Избори 2021