Първият шампионски болид на Шумахер отива на търг

19643
Снимки: Getty Images/Guliver

Ако имате достатъчно финансови средства можете да си купите парченце от историята на Формула 1. На 1-ви декември автомобилът, който изведе Шумахер до първата му световна  шампионска титла ще бъде обявен на търг.

Британската аукционна къща Bonhams ще предложи за продажба 1994 Cosworth/Ford-powered Benetton B194, като очакваната цена ще бъде около или малко над 1 млн. долара.

Шумахер отказва да се завърне за две състезания

Легендата на Формула 1, Михаел Шумахер, е отказал на "Лотус" да се завърне в надпреварата за последните две състезания от сезона. От ти...

Това няма да е първта машина от Формула 1, която  Bonhams ще предложат на търг през тази година. През юли автомобилът на Мануел Фангио, 1954 Mercedes W196, бе купена за близо 20 млн. лири, което я превърна в един от най-скъпите автомобили продадени на търг в историята.

B194-05, която ще се предложи за продажба на 1-ви декември,  бе пилотирана от Шумахер на печално известното Гран При на Сан Марино, през 1994г., когато на пистата „Имола“ намира смъртта си легендарният Аертон Сена при удар с 240 км/ч в предпазната стена на завоя „Тамбурело“.  Михаел Шумахер спечели това състезание, като последваха още победи в Монако, Канада и Франция.

Отново победа за Фетел и изравнен рекорд на Шумахер

Безапелационният шампион за тази година с девет поредни победи се казва Себастиан Фетел. Не само това, ами германецът удари 13 щастливи...

Според къща Bonhams предлаганият болид е среставриран, като инженерите са обновили изцяло двигателя Cosworth/Ford Zetec, поставили са нова скоростна кутия и смяна на предавките посредством педал. Като допълнение щастливият нов собственик ще получи възможността да направи тест драйв на машината на пистата в сегашната й локация в Испания.

„В сравнение с толкова много модерни автомобили от Формула 1, този е цялостно реставриран, напълно изправен и окомплектован, както е и готов за състезания“, казва директорът на автомобилния отдел на Bonhams Group – Джеймс Найт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт