Гечев: Управляващите раздават на концесия цялата държава

781
Гечев: Управляващите раздават на концесия цялата държава
Снимка: БГНЕС

Управляващите раздават на концесия цялата държава. Това заяви по БНР зам.-председателят на ПГ на БСП Румен Гечев.

Той се обърна и към другия участник в предаването „Неделя 150” министърът на транспорта Ивайло Московски с въпрос за концесията на летище София и констатира, че в България нищо не е останало.

ГЕРБ отива към нафталина, а БСП излиза оттам

ГЕРБ отива към нафталина. Ние излизаме от тази позиция, но вие сте тръгнали натам. Така депутатът от БСП Румен Гечев коментира бъдещет...

„Дадохме на концесия банковата ни система, инфраструктурата, енергетиката, сега и летището ще дадем на концесия, при това намеренията на министър Московски тя да бъде отдадена за 99 години е голямо недоразумение”, категоричен бе Гечев. По думите му всяко правителство трябва да се стреми да даде концесия за къс срок и на възможно най-добра цена.

Гечев продължи с корупцията в държавата и по-специално за скандалите с подкупи около шефа на Автомобилната администрация. „Министър Московски заяви, че има намерение да назначите Станимир Флоров за шеф на ДАИ, но някой друг е изместил това име. След като шефът на ПГ на ГЕРБ и вие като министър не искате Цветелин Цветанов, то тогава кой над вас ви накара да назначите „организатора на крадците” – или председателят на парламента Цецка Цачева, или премиерът Бойко Борисов?”, попита проф. Гечев.

По повод АБВ, проф. Гечев обясни, че преди да се състои тяхната конференция, те са взели решение да излязат от властта, защото е възможно по-голямата част от избирателите да бъдат на конференцията им, поради факта, че не са много, а по време на нея биха могли да не подкрепят позицията АБВ да излязат от управлението.

„Защото имат хора във властта, а тези хора може и да не искат да излязат от нея. На конференцията им те ще трябва да гласуват за излизане от властта и да изгубят постовете си, а това няма да им е много приятно”, коментира народният представител от БСП.

"Зелените": Предлаганият ни Закон за концесиите е опит за скрита приватизация

Предложеният законопроект на Закона за концесиите е опит за скрита приватизация. Това се казва в позиция на "Зелените" по отношение на ...

Той припомни как АБВ са подкрепяли всички десни реформи в управляващата коалиция, а БСП е била в ролята на опозиция.

„Не знам защо тяхното решение да напуснат управляващата ко алиция се обвързва с нашия Конгрес, при положение, че председателят на БСП Корнелия Нинова ясно изрази посоката, по която ще върви левицата”, коментира Гечев.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика