Антоанета Цонева: Трябва да съставим правителство, за да овладеем инфлацията и ръста на цените

4704
Антоанета Цонева: Трябва да съставим правителство, за да овладеем инфлацията и ръста на цените
Снимка: Actualno.com

Нашата голяма цел трябва да е овладяването на инфлацията и на непазарния ръст на цените на хранителните стоки. Това заяви водачът на листата на “Продължаваме промяната - Демократична България” Антоанета Цонева пред радио “Дарик” във Варна.

“Това е най-ключовата тема. За това говорят хората. И решаването й може да стане единствено, ако формираме мнозинство и управление, което да успее да накара органите като КЗК и КЗП да действат, за да бъдат предотвратени нелоялни търговски практики”, коментира Цонева, бивш депутат от листата на “Демократична България”.

Антоанета Цонева заяви, че единственият изход от политическата криза е съставяне на редовно правителство, а коалицията ПП-ДБ е тази, която може да тласне страната напред в развитието си. 

“На България й е нужно да бъде модернизирана, затова трябва да се състави правителство на ПП-ДБ. Към това са насочени усилията ни в кампанията, да убедим хората, че нашите политици могат да тласнат страната напред. Трябва да получим първия мандат, да седнем на масата и да получим подкрепата, която е необходима. Това е единственият изход от политическата криза”, добави тя. 

Водачът на листата на ПП-ДБ в Разград сподели, че хората в региона се вълнуват много и от регионалните неравенства. Затова припомни, че един от основните приоритети на ПП-ДБ е очакваните инвестиции от 50 милиарда лева да се разпределят равномерно между северна и южна България. 

Антоанета Цонева: Обединени ПП и ДБ сме за нормален европейски живот, за една модерна България

Обединени сме за нормален европейски живот. Всеки глас, Вашият глас има власт и ние можем да изградим съвместно едно добро бъдеще за на...

“Така регион като Разград ще може да развие много по-добре транспортната си инфраструктура, което ще се отрази на привличането на нови инвестиции и ще позволи да се задържа медицинският персонал, да се инвестира повече и по-добре в образованието, както и разбира се една много задълбочено тема - как да подпомогнем земеделието, за да можем да осигурим по-качествени родни продукти”, каза тя.

Антоанета Цонева сподели, че още от първите дни на обиколките си в Разградска област има знаци за мобилизация на контролиран вот. Като пример даде множеството подвижни секции в определени общини. Така например в Разград са регистрирани две подвижни секции, а в Кубрат са поне десет. 

“Когато има непропорционален спрямо броя на избирателите, това е сигурен индикатор, че се прави опит за опит за контрол. Ние имахме реакция в РИК, но имаше много голям отпор да се направи елементарно административно действие - кметовете на тези общини да предоставят пълните преписки, за да може да се види с какви заболявания кандидатстват за разкриването на тези секции”, разказа тя.

Цонева сподели, че в последните дни е пресечена схема за купуване на гласове в община Лозница. Затова призова да се гласува, за да се елиминира влиянието на купения, контролирания и корпоративен вот. “Ще направим всичко възможно да мобилизираме избирателите да гласуват свободно. Цялата ни кампания е изградена на тази линия, че вотът трябва да бъде свободен”, добави тя. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

И бившият депутат от ДПС Петър Чобанов не иска да е служебен премиер

Омбудсманът: Не мога да съм служебен премиер, ще подам оставка

“В грешка сте”: Атанасов обясни, че няма да има двойни депутатски заплати (ВИДЕО)

Денков за 20 г. България в НАТО: Съюзната сила е най-мощното послание за агресорите

Борисов търси Настимир Ананиев зад фикуса: Вижте да няма някой (ВИДЕО и СНИМКА)

Пеевски за 20 г. България в НАТО: Атлантическите ценности нямат алтернатива

Тошко Йорданов за двойните депутатски заплати: Надявам се хората да се вбесят

Радев не изключи сценария да не може да назначи служебен кабинет

Манол Пейков: Извинявам се, ако съм бил нецензурен, но не се извинявам на "Възраждане" (ВИДЕО)

"Ако ще се замеряме с комисии...": ГЕРБ искат парламентът да провери твърденията на Христо Грозев за корупция (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика