Арман Бабикян: Който и да е от ГЕРБ на мястото на премиера, ще му е пионка

8259
Арман Бабикян: Който и да е от ГЕРБ на мястото на премиера, ще му е пионка

"Ще продължаваме упорито да настояваме властта да си тръгне максимално бързо, за да останем по-малко бедни и ограбени". Това заяви Арман Бабикян в интервю по БНТ.

Запитан дали има притеснение в лагерите на протестиращите, особено след случилото се миналата седмица, той каза, че именно заради атаката на полицията, има недоверие. Атаката по палатковите лагери, която беше разпоредена е нещо, което не се е случвало от 30 години в България - нито при Луканов, нито при Виденов, отбеляза той. "Аз лично си го обяснявам с глупост, обаче хората не си го обясняват с това, а с нежелание да бъде сдадена властта и стискане на кокала до последно. Така си го обясняват хората. Лично аз с глупост си го обяснявам", добави Бабикян.

Протестите: Ден 30 - Блокадите - вдигнати, палатките - на тротоара (ОБНОВЕНА)

За 30 пореден ден протестиращи се събраха в така наречения Триъгълник на властта в центъра на София. Протестите срещу правителството и ...

Той е категоричен, че протестиращите няма да отстъпят. "Няма вменяем човек, включително сред почитателите на ГЕРБ, който да смята, че втори, трети или 33-ти човек от ГЕРБ, сложен на мястото на министър-председателя Борисов ще бъде нещо друго, освен пионка на Борисов. Няма такъв нито сред почитателите му, нито серд опоненстите му", подчерта Бабикян. Той е категоричен, че е илюзия да се смята, че някой поставен на мястото на Борисов ще води  смела и дистанцирана политика от сегашния режим.

Според Бабикян гаранцията за промяната е пробуденото гражданско общество. "Когато става дума за базови ценности в България свързани с демокрацията, справедливостта, законносттаа, няма значение на кой край на политическото ветрило си почитател", подчерта той.

Протестът е изцяло граждански, запазва гражданския си характер и хората затова са на улицата, изтъкна още Бабикян. "фундаментите на държавата са изкъртени. Тук се лъже и се краде безогледно и се управлява по начин, по който се е управлявало преди 30 години", посочи той, сравнявайки управляващите с БКП.

"Тези хора ще настояват за своите искания и които и да е политици, които искат да срещнат доверието им, ще трябва да предложат промени, които са искани днес на улиците и площадите в България и цяла Западна Европа. Ако те не отидат при дневния ред на гражданите, толкова по-зле за тези политици", коментира Бабикян.

Армян Бабикян е пуснат от 1 РУП в София

Арман Бабикян бе освободен преди минути от Първо районно в София. Бил му е иззет телефона, но по-късно върнат. "Задържани сме заради б...

"Преди бяхме пияници, маргинали, асоциални елементи", разказа Бабикян, цитирайки "Работническо дело" и направи паралел с настоящето: "Това се случва и в момента – лумпени, тулупи и всякакви такива отпадъци..“ и заключи: "Само в периметъра на обзора ми има тротоарен потенциал, който многократно надхвърля Министерски съвет".

"Граждани срещу граждани е желанието на властта", категоричен е Бабикян. "Няма граждани срещу граждани. Тези които са там са по-активните или тези, които физически могат да са там. Тази власт е концентрация на идиоти, която се опитва да спре хората да изразят гражданските си права", коментира още той.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика