Борисов даде щедри обещания за изсветляване на икономиката и търговията с цигари

5910
Борисов даде щедри обещания за изсветляване на икономиката и търговията с цигари
Снимка: БГНЕС

Полагаме огромни усилия в борбата с контрабандата. Oчаквам тази година с още 10% да изсветлее икономиката, а нивото на контрабандата на цигари да падне до 6% тази седмица. Акция „Пречупване“ се казва. Това заяви премиерът Бойко Борисов на церемонията по връчване на наградите „Икономика на светло“ за 2017 г.

Борисов не пропусна да атакува БСП и подчерта, че когато той е на власт, има резултати в борбата с контрабандата.

Аферата "манекенката в Барселона" не спира да преследва Бойко Борисов

Във Facebook се появи второ видео на инициативата "Да спрем разграбването на България", с което се продължава историята на манекенката ...

„Искам да честитя на победителите. Фактът, че сме поканени е достоен за гордост. Никой не може да обвини АИКБ и Васил Велев, че са близки на правителството. Когато водеща е жената на депутата от БСП Кристиан Вигенин, най-малко някой може да е пипал данните“, коментира премиерът.

„Много лесно се говори. Много глупости се изговарят. И това като се прави ежедневно, хората започват да вярват. Ето ги безапелационните данни. По време на служебния кабинет на БСП само за 2 месеца и половина – 120 млн. лева по-малко в митниците. Когато някой се прави на по-почтен от папата – да погледне данните“, посочи Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

„Полагаме огромни усилия и боят по контрабандата няма да го изпуснем. Виждате издиханията и яростната агресия на опозицията със жълти новини. Акция "Пречупване" се казва, а няма изобщо да им се дадем този път. Аз го обещавам“, каза още министър-председателят.

Наградите „Икономика на светло“ се връчват всяка година от Асоциацията на индустриалния капитал в България. Целта на конкурса е да отличи водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика.

Борисов в НС: Резултатите от европредседателството не са политически PR

Постигнатите резултати по време на председателство не са политически PR, а политическа реалност за развитие на региона и на Европа. Тов...

Премиерът връчи наградата в категория „Личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция“ на Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР) за цялостната дейност в областта на ограничаване и превенция на неформалната икономика.

Колкото е по-голяма икономиката на светло, толкова е по-голям приходът в бюджета, коментира председателят на АИКБ Васил Велев, цитиран от БГНЕС. Според него, ако се следват мерките на кабинета за изсветляването на икономиката, очакваме до 2021-2022 година да отчетем и реалното изсветляване на икономиката.

В категория „За журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост към неформална икономика“ наградата отиде за Рубриката „Чети етикета“ по bTV.

В категория „За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата“ победител е Националният съвет за тристранно сътрудничество за своя активен принос при изготвянето на промените в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност.

По данни на МВФ сивата икономика в България е на ниво Африка

29,17% е средното ниво на сивата икономика на България за периода 1991-2015 г. Това ни нарежда сред първенците на Балканите и в Европа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика