Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Костадин Костадинов заплаши парламента с революция, ако не падне зеления сертификат

22 декември 2021, 10:30 часа • 21184 прочитания

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов се закани, че ако до първата работна седмица от новата година не падне изискването за зеления сертификат и не бъдат отменени всички ограничителни мерки заради коронавируса, ще заведе пред парламента десетки хиляди българи.

"Ще призовем българския народ да превърне демокрацията от представителна в пряка", отсече той в декларация от името на ПГ.

"Щом не искате да подходите с разум, ще получите революция", закани се Костадинов. Според него две години нормалността в България е поставена на изпитание. 

"Под предлог, че се грижат за здравето ни вече 4 правителства се стремят само към едно - запълване на квотите поставени от ЕС за ваксиниране на хората. Очевидно за управляващите не съществува демографската катастрофа, образователната катастрофа, здравето на хората, важното е само едно – ваксинацията, а заради нея бяха затворени отделения, спират се планови операции, спрян е достъпът на хората до жизненоважни здравни услуги", каза той.

По думите му този натиск освен на физическото здраве на хората, се е отразил и на психическото им. "Вече дори не може да се работи нормално. Предприемачите изнемогват не само от високите цени на тока, но и от непредвидимостта дали ще работят утре. Стотици хиляди българи бяха поставени под натиск да се ваксинират", допълни Костадинов.

Той определи зеления сертификат като абсурден.

"Той беше въведен само за един ден, за да може Радев в Брюксел да каже, че го е въвел. Беше въведена масова ваксинация, която беше представена като доброволна. Правителството упражни масова репресия на милиони българи, принуждавайки ги да вършат неща против тяхната воля", обвини още лидерът на „Възраждане“.

Той отсече, че ваксинацията трябва да е само доброволна и от нея да не произтичат права, нито ограничения.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес