Обрат: Иван Демерджиев няма да е заместник-министър на Рашков

5850
Обрат: Иван Демерджиев няма да е заместник-министър на Рашков
Снимка: БГНЕС

Не вярвам, че предложената ми позиция в настоящата ситуация ще ми позволи да изпълня основното си желание – да помогна за реалната промяна в България.

Това заявява в своя позиция бившия правосъден министър Иван Демерджиев. Припомняме, че на 22 март той бе назначен от премиера Кирил Петков за заместник-министър на вътрешните работи.

Иван Демерджиев: Разпитите са жалък опит за натиск от страна на Иван Гешев

Има две решения на Европейския съд за правата на човека, които са приложими по случая – едното е именно презумпцията за невиновно...

В изявлението си Демерджиев отбелязва, че България е на важен кръстопът и изразява готовност да помага на всеки, който показва воля да промени страната ни към по-добро:

"Именно такава заявка направи министър-председателят Кирил Петков и това ме водеше в тези разговори. Във всички тях обаче съм изразявал и своите съображения и обструкции относно моето място в МВР. Винаги съм показвал готовност да продължим диалога и да намерим формата и начина да работим съвместно за доброто на страната ни", завявява бившият служебен правосъден министър.

Става ясно, че въпросните съображения и обструкции не са били отпаднали към датата 22 март и той не е получил яснота по важни въпроси, касаещи ролята, която се очаква да поеме:

"Днес твърдо вярвам, че позицията, от която мога да направя решителни нови стъпки в борбата с корупцията и за утвърждаване на върховенството на правото, не е на длъжността заместник-министър на вътрешните работи. Дълбоко уважавам министър Бойко Рашков и вярвам, че той прави всичко по силите си да се пребори чрез капацитета на МВР с порочните явления от последните години. Вярвам, че всеки може да е полезен на държавата, независимо от длъжността си. Днес, в качеството си на адвокат, аз помагам на стотици хора, търсещи справедливост и защита. Готов съм с познанията си и опита, който придобих, да помогна на всеки, тръгнал срещу беззаконието и неправдата." казва още Демерджиев и изрази решителност в това да продължи борбата си за налагане върховенството на правото и провеждане на истинска съдебна реформа.

Иван Демерджиев: Сигналите срещу Главния прокурор са притеснителни

„Има над 10 сигнала от различен характер срещу Иван Гешев. Има за забавяне на производства, спиране на такива. Имаше и доста прит...

Пред Actualno.com от екипа на Иван Демерджиев обявиха, че причините за решението му не са свързани с друго назначение или предложение за назначение.

Малко по-късно вътрешният министър Бойко Рашков също коментира темата и обяви, че е имало договорки между премиерът Петков и Демерджиев освен да работи в МВР да извършва и "някаква друга дейност". Това "друго нещо" обаче не се е случило и съответно затова вероятно бившият служебен правосъден министър е отказал да поеме длъжността си в МВР.

Демерджиев иска дисциплинарно производство срещу Гешев

Министърът на правосъдието Иван Демерджиев предложи да се образува дисциплинарно производство срещу главния прокурор Иван Гешев и срещу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

“Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Главчев без заплата като външен министър, от каква сума се отказа

Ваня Григорова обвини Корнелия Нинова в манипулация

Бюлетините на вота за НС и ЕП - с различен цвят: Говори шефът на ЦИК

Симеон Славчев ще води листата на ляво-патриотичната коалиция „БСП за България“ в Разград

Атанас Атанасов: Готови сме да преговаряме отново с ГЕРБ, но без Пеевски на масата

Окончателнa подредба: Нинова води в две листи за НС, Вигенин е водач на листата на БСП за ЕП

ГЕРБ: ПП-ДБ късат мостовете за разговори след изборите

Ваня Григорова: Нинова се опита да счупи БСП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика