Проф. Михаил Константинов: Математиците и техните постижения не могат да бъдат изчегъртани

7084
Проф. Михаил Константинов: Математиците и техните постижения не могат да бъдат изчегъртани
Снимка: БГНЕС

Никой не знае дали това е началото на края на ГЕРБ. Това, че всяко нещо има начало, апогей и край - това е така. Това обяви математикът проф. Михаил Константинов пред Георги Любенов в "Денят започва" по БНТ.

"В момента виждам един друг, по-тъжен край - този на бялата цивилизация, на християнската цивилизация. Християнската цивилизация се самоубива в момента. Това е, което се случва и е трагично. А това, че една партия, след като 15 пъти е победила, а на 16-ия е загубила, е нормално. Ние какво искаме - винаги да побеждава ли? Това, което се случи, е съвсем естествено", категоричен бе той.

Освобождават Михаил Константинов от "Информационно обслужване"

Дългогодишният ръководител на "Информационно обслужване" Михаил Константинов напуска държавното дружество през август. Това става ясно ...

"Християните в Европа се самоубиваме. Минаха 2000 г., вероятно това е животът на християнската цивилизация, съжалявам да го кажа. Ако нещо стане, ако се намери някаква идея или човек, който да вдигне християните след себе си... Белият човек е този, който е направил цивилизацията, християнският човек. От другата страна жълтият човек също е направил много неща - Китайската империя и държава има огромни постижения", допълни математикът.

"Когато един организъм трябва да умре, това означава, че вече е остарял и няма жизнени сили. Ние като цивилизация остаряваме и си отиваме. Както си отиде комунизмът, така ще си отиде и християнската цивилизация", допълни Константинов. "В България това не е толкова страшно. България и бившите соцдържави държат. Ние преживяхме комунизма, това страшно зло, и сме имунизирани срещу това, което се случва на Запад, но тази имунизация няма да трае дълго. Така че искрено съжалявам, че си отиваме, надявам се знанието да бъде запазено. А тези, които идват, които навремето изгориха Александрийската библиотека, знанието не ги интересува", допълни Константинов.

Изборите са напълно законни, каза той. И допълни, че ЦИК е законно конструиран, но съставът му е избран манипулативно. От 15 души - 4 са от ГЕРБ. По всички правила те трябва да имат 5 души, а не 4, и това е изчислено много просто, за да загуби ГЕРБ, убеден е математикът. Гласували са 600 000 души по-малко на изборите на 11 юли, в сравнение с 4 април. Къде отидоха тези гласове, попита проф. Константинов. В предишни избори 27% са избирали машинно, а 76% хартиено. Това показва, че неизменно народът ни избира хартиено гласуване, допълни той.

Има две предимства на машинното гласуване - няма недействителни гласове, по-бърза обработка на резултата. Тъмната страна е, че 600 000 души по-малко са гласували на изборите на 11 юли, в сравнение с 4 април, коментира математикът. И напомни, че в Европа само в Брюксел има само машинно гласуване. Германския конституционен съд забрани машините. Дай, Боже тази технология да е успешна, каза още той.

Михаил Константинов: 3/4 от българите предпочитат да гласуват на хартия

За първи път у нас в по-голям мащаб машинното гласуване се случи през 2019 г. на евроизборите. Тогава 27% от гласувалите в секциите, къ...

Вотът в чужбина през годините е променил 25 мандата, като през 2017 г. не е променил нито един мандат, обясни Константинов. И даде пример, че на последните избори гласовете от чужбина донесоха 3 мандата на "Има такъв народ", два на ДПС и 1 на "Демократична България". "Против съм за етнизиране на вота. Ромите не са намерили смисъл да гласуват, нашите цигани не са глупави хора. Имали са причини да не го направят и не са го направили", коментира професорът.

"Математиците и техните постижения не могат да бъдат изчегъртани. Човек трябва да знае кога да си отиде отнякъде", каза Константинов, който до 16 август е член на "Информационно обслужване". "Не съм обиден, искам да кажа на хората, които ръководят страната, че има една етика, която се спазва - говорите си, сбогувате се и всичко е наред. А не така", допълни той. Професорът разказа, че са получили нареждане от принципала си - министъра на транспорта, да се съберат, за да обсъдят освобождаване на двама от служителите си. И аз го гласувах това решение за свикване, каза той.

От 2003 г. досега сме обработвали резултати от 30 избори и референдума, обработили сме десетки милиони числа. Срещу нашата работа няма нито едно оспорване. Това е, което е важното, перфектна организация, много натрупан опит, каза професорът. В Европа сме на 5-о място по смъртност, няма как да бъдем на първо място по смъртност в света. Това е голяма лъжа, коментира още Константинов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика