Проф.Радостин Долчинков, ПП МИР: Ще работим за дуалното обучение в България

2425
Проф.Радостин Долчинков, ПП МИР: Ще работим за дуалното обучение в България
Снимка: Пресцентър на ПП МИР

Въвеждането на дуалното обучение е основен приоритет на ПП МИР и ние ще работим това да се осъществи. Това заяви водачът на листата за народни представители от Хасково проф. д-р инж. Радостин Долчинков в предаването "Беновска пита" по Радио К2.

"Въвеждането на дуалното обучение е един от нашите основни приоритети и това е един от начините, по който ние можем да реализираме в икономиката нашите специалисти и тяхната квалификация. Моя лична цел е да работя за просперитета на Хасково, Бургас и региона и да върна младите хора в България", заяви проф. инж. Радостин Долчинков, който е и кандидат за народен предтавител от морския град.

Двойно увеличение на ученици в дуално обучение

Двойно увеличение на ученици в дуално обучение (учене чрез работа) до 2021-а е заложено в плана за действие за развитие на професионалн...

Той е административен директор на Бургаския свободен университет и декан на Центъра по информатика и технически наука към висшето учебно заведение. Професорът е председател на Държавната изпитна комисия по индустриален мениджмънт в Бургаския свободен университет и е един от най-изявените учени в областта на индустриалния мениджмънт и машинното инженерство.

Проф. Долчинков заяви, че всеки млад специалист, завършил в България, трябва да работи в страната и това ще се отрази благорпиятнo за икономиката. Затова и основна задача на ПП МИР е да се инвестира в развитието и реализацията на кадритте в България.

От името на ПП МИР той подкрепи инициативата на Радио К2 за дуалното образование и развитието на образованието.

"Искам с натрупания ми опит да допринеса за икономическото развитие на страната. Влязох в редиците на ПП МИР, защото ми хареса програмата на партията, визията на тази политическа сила и нейния лидер Симеон Славчев. Харесва ми идеята му за правене на нова политика, да се излезе от тинята в името на доброто и просперитета на българското общество", заяви проф. инж. Долчинков.

Германия учи хората на нови професии и им плаща за това

Електротехник, физиотерапевт, зъботехник, банков служител: в Германия над 300 професии могат да бъдат усвоени в рамките на професионалн...

Той определи като свои приоритети развитието на туризма и привличането на инвеститори в българските общини, което ще окаже благоприятен ефект за икономическото развитие на страната.

"Трябва да се наблегне и на реализирането на множеството научни проекти за енергия, тъй като в страната ни има много добри учени, които само чакат реализация на своите проекти", заяви още проф. инж. Долчинков. Той допълни, че използването на технологии, които са екологични и технологични е както негов личен приоритет, така и на ПП МИР.

Кандидатът на ПП МИР за Хасково каза още, че партията залага на хора, които са експерти в своята област и които чрез знанията и уменията си могат да помогнат за развитието на страната.

"Време е да кажем, че трябва всички да тръгнем по един нов път. Ние искаме промяна на политическия модел, който през последните 30 години с нищо не допринесе за развитието на страната", коментира още проф. инж. Долчинков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика