Сигнал за фалшиви документи и Кирил Петков: Защо месеци и години по-късно?

5996
Сигнал за фалшиви документи и Кирил Петков: Защо месеци и години по-късно?
Снимка: БГНЕС

Попаднахме на тези факти, които извадихме от Агенцията по вписванията – става въпрос за поредица от документи, подписани с електронния подпис на Лена Бориславова. Фалшиви документи – това заяви председателят на сдружението „Да запазим Корал“ Атанас Русев: “Ченгеджийки номер“: Кирил Петков с първи коментар за фалшифицирането на документи

Русев призна, че е викнат от ДАНС и му бил показан "низ от документи", като Русев изрично на няколко пъти говори за фалшифициране и подписи, поставени от Лена Бориславова. Подадохме сигнал за това през юни, 2023 година – извикаха ни от ДАНС трима човека от сдружението, продължи Русев и беше прекъснат от създателя на сайта за разследваща журналистика "Биволъ" Асен Йорданов: "Никой не ни е викал, сами отидохме". И уточни, че отишли в ДАНС, след като прокуратурата не си вършела работата, по негово мнение - едно било документи от Агенцията по вписванията да се изтеглят от него, съвсем друго - от ДАНС. Съответно, не стана ясно кога точно ДАНС са викнали представителите на сдружението (или те са отишли при ДАНС), след като сигналът е подаден преди 10 месеца, а говорим за промяна, касаеща 2021 година и влизането на Кирил Петков в управлението на България като служебен министър на икономиката.

Русев обясни, че човек от сдружението разбрал както става, тъй като случайно го открил (промяната, с която Кирил Петков вече не е част от УС на "Да запазим Корал"), след като трябвало да се оправи нещо административно и то през 2022 година – защо тогава чак 2024 година се вдига шум? Много добре знаем как се действа в нашата държава, отговори Русев. "Ако си мислите, че в тази държава можете да обвините премиер и началник на кабинет, а единствените доказателства са в Агенцията по вписванията, и те няма да изчезнат ...", аргументира се Русев.

Излезе сега, защото усетихме тенденция това нещо да бъде покрито тотално, прокуратурата го е шиканирала, настоя Асен Йорданов. Кирил Петков и Лена Бориславова не са разпитани дори, добави той.

Никога не съм говорил с Лена Бориславова и бях изумен, че Лена Бориславова си е извадила фалшиво пълномощно от мое име, подчерта Русев пред bTV. На въпрос има ли материални щети, отговорът беше, че не може да става дума за такова нещо – защото сдружението е с идеална цел. Развалихме си отношенията с Кирил Петков, когато стана премиер – 20 години сме били приятели, добави Русев, като посочи като причина Александър Дунчев и че "за малко са щели да го застрелят от НСО". Асен Йорданов добави, че Дунчев е искал да постави въпроса за сечта в България: Дунчев: Губя доверие към Кирил Петков, ако кажа всичко, ще съсипем изборите

Аз не съм никой, за да ходатайствам на някого за нещо – така Русев отрече слуховете, че има намеса от Румен Николов-Пашата през него за назначение в държавната администрация.

Още: "Ядоса се, че съм дал Пашата на прокуратурата": Кирил Петков за председателя на "Да запазим Корал"

Още: Съдят Кирил Петков за клевета заради Румен Николов - Пашата

И още

Онлайн заседание на УС "Да запазим Корал" е имало – година по-късно, за промяна на управителния съвет, но тогава Кирил Петков "според тези неверни документи" не е фигурирал, а би трябвало, настоя Йорданов. Той добави и името на Никола Минчев в случая, защото бил колега с Бориславова и имало метаднни, показващи и негово участие относно документите.

ОЩЕ: Кирил Петков свидетелства в защита на напусналия ПП Александър Дунчев

"По метаданните излиза и цветният принтер, на който са принтирани документите, после са сканирани и са оформени документите", каза Йорданов. По думите му, принтерът бил доста скъп (разновидност на "Коника Минолта", машината е де факто скенер) и е в наличност в кантората, в която са работели Бориславова и Минчев.

"Всеки, който е правил грешки, трябва да си понесе последствията. Но виждам фокусиране на огъня само в една посока" - така бившият министър на отбраната Тодор Тагарев коментира случващото се.

ОЩЕ: Борисов: ПП фалшифицират документи, ще работя с тях само при доминираща роля на ГЕРБ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Малките партии искат повече пари за предизборна реклама

Анализатори: Чака ни римейк на сглобката, но с писмено споразумение

"Сини като знамето на ЕП и зелени като гората в България": ЦИК показа бюлетините за вота 2 в 1

След поредната катастрофа с жертви: Калин Стоянов иска драстичен скок на глобите

Киселова: Приетата забрана за реклама на хазарт е противоконституционна

ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради увеличението на пенсиите

Надежда Йорданова: Към ПП-ДБ има атака след атака и скандал след скандал

Бойко Борисов: Иванов и Атанасов не искаха Асен Василев за финансов министър (ВИДЕО)

ЦИК определи реда на участие в процеса на удостоверяване

Военният министър иска България да се настани в европейската отбранителна база

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика