Според БСП работата на този парламент е провал

1710
Според БСП работата на този парламент е провал
Снимка: БГНЕС

В 43-ото Народно събрание стигнахме до 7% подкрепа от българския народ - унизително ниска оценка за институцията.

Това заяви в заключителната декларация на БСП лява България от парламентарната трибуна нейният лидер Корнелия Нинова в последния работен ден на депутатите в 43 НС.

„Управлението на Борисов отчита успех, реформи и видими резултати, но ние от БСП лява България го определя като провал- две загубени години, които върнаха България назад“, подчерта тя.

„Миналата седмица се случи нещо, което в една минута събира всичко и казва всичко за нашата работа и оценката от народа,за статуквото и неговото отрицание“, поясни тя. „Една реплика, произнесена от президента Радев: „Остава ви една седмица”, която получи възторжена подкрепа от множество българите. От другата страна - реакция на управляващото мнозинство, че са обидени и унизени. Това показва високомерие, агресия и съпротива срещу промяната, която народът поиска и си взе. Затова сме на 7%“, отбеляза Нинова.

„Защо стигнахте дотук? Какво имаше и какво нямаше в 43-ото НС, запита лидерът на БСП и направи кратък преглед на позитивите и недостатъците в работата на депутатите в този недовършен мандат. Имаше без принципни политически съюзи, създадени за власт и лични облаги. Имаше реформи в центъра на които бяха парите, а не човекът. Имаше закони , но нямаше справедливост - в здравеопазването, в образованието, в пенсионната и съдебната системи,в борбата с мафията“.

„Не е справедливо да се возим в лъскави коли, а да няма пари за децата с увреждания. Богатството и бездушието на политическата класа се изправиха срещу бедността на народа си и беше наказана“, констатира Нинова.

Патриотите намекнаха за коалиция с БСП

Лидерът на НФСБ и съпредседател на Патриотичния фронт Валери СИмеонов намекна за евевнтуална коалиция на "Обединените патриоти" с БСП. ...

„Правителството на Борисов лиши българския народ от самочувствие и национално достойнство, предаде българския национален интерес - за случилото се в ООН, за позицията ни за бежанците, по отношение на Русия. Това не е интересът на народа и не сте изпратени тук, за да постъпвате по този начин“, смята лидерът на БСП.

„Съвсем естествено народът поиска промяна, в целия свят хората поискаха промяна и си я взеха, но всеки я разбира различно“, подчерта Нинова. „Ако можем да обобщим - това е национален интерес. Родолюбие - това е промяната, която потърси светът. И добави - това се случва в САЩ, някои го наричат протекционизъм, това случи с Брекзит, това се случи в Унгария.

Това е отрицание на глобализацията и защитата на собствения народ. Светът се променя, ще трябва и ние да се променим. Ние разбрахме това и го показахме с избора на Румен Радев за президент и Илиана Йотова - за вицепрезидент. Ще проведем тази промяна докрай“, подчерта Нинова.

„В 44-ото НС ще поставим в центъра на политиката непримирима съпротива срещу кражби, мафия и блага на отбрана класа. Доходите ще бъдат втората централна политика на БСП. Българска индустрия, българско производство, българско земеделие и никакви обяснения, че това било протекционизъм и че противоречи на 155 директиви няма да ни спрат“, обеща тя. „Средно образование, което дава професия и промяна в закона за училищното и предучилищното образование, както и здравеопазване, ако си плащал здравните вноски - няма да доплащаш, а ако си беден и не можеш - държавата ще ти помогне. Млад си и не можеш да си купиш жилище - държавата ще ти помогне като опрости лихвите. Предприемчив си и не можеш да стартираш бизнес - държавата ще помогне като ти опрости лихвите по кредита. Възрастен си и пенсията ти е ниска - държавата ще ти я преизчисли. Нелегален емигрант си - ще отиваш там, откъдето си дошъл. Ще има правила, възмездие и справедливост, подчерта Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика