Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пожарникари спасиха туристка със счупен крак в "Каньона на водопадите" (СНИМКИ)

15 май 2024, 12:28 часа • 1965 прочитания

Смолянски пожарникари получиха благодарност от пострадала туристка за оказаната й помощ. Благодарствено писмо до директора на ГДПБЗН - главен комисар Александър Джартов, е изпратила Силвия Тасева от Бургас.

„Уважаеми г-н Главен комисар, искам да изкажа дълбоката си признателност към служителите от III-та смяна на пожарната в гр. Смолян. Бих искала да им благодаря за смелостта, куража и безкрайния професионализъм, с който си вършат работата и ме спасиха високо в планината“, пише тя. Още: Стана ясно каква е причината за смъртта на трима при пожара в блок в "Люлин"

Жената разказва, че на 19 април, по време на разходка по еко пътека „Каньонът на водопадите“, в околностите на град Смолян, пада и счупва крака си. Тя и близките и се свързали с местната пожарна служба. Още: След 100 леки коли пожарната купува 12 спасителни

Към труднодостъпното място в планината е изпратен спасителен екип. Момчетата пренесли с носилка пострадалата в разстояние на над един километър, по стръмен и тесен терен, с много препятствия. Благодарение на помощта им жената е получила навременна медицинска помощ.

Тасева завършва писмото с: „Уважаеми г-н Джартов, искам чрез Вас да изкажа искрени благодарности на тези доблестни  мъже, чиято работа е изпълнена с всякакви премеждия и трудности, затова бих искала да им пожелая да са здрави и много щастливи. Без тяхната професионална и навременна намеса не знаех как щяхме да стигнем до лечебно заведение. Нека бъдат все така сплотени и никога не изневеряват на работата и на себе си. На България са нужни достойни и доблестни мъже, като Вашите служители. Вярвам, че доброто ще спаси света“. Още: Възрастна жена загина при пожар

За проявената инициативност и съществен принос при изпълнение на конкретна професионална задача директорът на ГДПБЗН награждава с „Писмена похвала“ деветимата служители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Смолян: ст. инспектор Иван Еков, инсп. Билял Алиев, мл. експ. Андон Игоров, мл. експ. Валери Берберов, мл. експ. Петър Георгиев, мл. инсп. Асен Жилков, мл. инсп. Младен Маджиров, мл. инсп.Тодор Белаков и мл. инсп. Ангел Мандов.  

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес