Станишев: Протестите са медийно и финансово подкрепяни

18119
Станишев: Протестите са медийно и финансово подкрепяни
Снимка: БГНЕС

Всичко, което се организира през последната половин година, е мощно подкрепено финансово и медийно. Това е израз на отрицанието на една политическа сила да остане в опозиция, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в свое изказване от пленарната зала.

„Преди два дни цяла България стана свидетел на опит за щурм на българския парламент. Опит за метеж. Това бяха организирани и докарани от Благоевград, Пловдив, Кюстендил групи на ГЕРБ, които се опитаха да превземат парламента”, заяви червеният лидер, упорито повтаряйки тезата си за "вандали и ултраси", но този път без силни думи.

Митингът на БСП може да е провокация към протеста, казват от ГЕРБ

ГЕРБ отправи поредна декларация в парламента, насочена срещу действията на БСП. Този път беше разкритикувана идеята да има митинг на че...

Няма да приемем шантаж, няма да приемем едно малцинство, което иска да се наложи над всички. Много права бяха системно погазени през последните месеци – правото на софиянци да се движат свободно, правото на депутатите да го правят, правото на мнозинството студенти да участ свободно. Това е истината, обясни днешната ситуация в България Сергей Станишев.

Една демокрация трябва да покаже, че е устойчива. А целта на протестите е да докарат хората до огромно отчаяние, да кажат „Айде, нека има предсрочни избори”, за да има развръзка. Протестите искат да покажат, че държавата е слаба, защото е толерантна към тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика