Валери Симеонов: ГЕРБ няма нищо общо с "Българските патриоти"

5185
Валери Симеонов: ГЕРБ няма нищо общо с "Българските патриоти"
Снимка: БГНЕС

Неучастието на лидерите от новата коалиция „Българските патриоти“ - ВМРО, „Воля“ и НФСБ, в предизборните листи е доказателство, че трите партии са се обединили около принципи, а не, за да успеят да прескочат 4-процентовата бариера на изборите. Това отговори в предаването „Лице в лице“ по БТВ Валери Симеонов на коментарите, че трите формации правят „пожарна“ или „отчаяна“ коалиция преди вота на 11 юли.

„Ако беше отчаяна коалиция, щяхме отчаяно да се вкопчим в листите и да претендираме да водим по две листи. Говоря за лидерите. Самият акт на оттегляне на лидерите от партиите и то не на един лидер, а на трима, мисля, че е изключително ново, уникално явление в 30-годишната история на България. Точно с това оттегляне ние лишаваме от аргумент нашите врагове, които се опитват да търсят в личните противопоставяния в годините някаква липса на принципност“, заяви Симеонов.

Това не е патерица, а гьостерица, която играеше по гърба на Борисов

С тези думи лидерът на НФСБ Валери Симеонов видя ролята на "Обединени патриоти" в третото правителство на Бойко Борисов - като коректив...

Попитан не са ли аргумент и острите реплики, които са си разменяли председателите на трите партии, в частност скандалите между Симеонов и Веселин Марешки, председателят на НФСБ отговори: „И в едно семейство има спорове, но това не означава, че мъжът и жената се развеждат веднага след първия скандал. С Марешки имаме само два случая, при които той изразява едно мнение, което беше коригирано, тъй като беше формирано от медиите“, подчерта Симеонов.

Той отхвърли и хипотезите, че коалицията е създадена, за да направи обединение с ГЕРБ след вота. „ГЕРБ няма нищо общо и не мисля, че ГЕРБ е някакъв доживотен партньор“. – настоя Симеонов – „ГЕРБ беше партньор дотолкова, доколкото „Обединени патриоти“ да прокарат определени точки и каузи в програмата на коалицията и да ги реализират. Ние реализирахме една голяма част от нещата, които ни обединяваха като „Обединени патриоти“. Реализирахме ги през ГЕРБ, през Борисов, въпреки че невинаги сме били съгласни с ГЕРБ или с Борисов“.

По думите на Симеонов той не одобрявал, че в последния парламент групата на управляващата партия е гласувала по нареждане на бившия министър-председател и дори лично му го казвал. В новия парламент пък, ако успее да влезе, коалицията „Българските патриоти“ ще подкрепи не определени партии, а програми, след като такива бъдат изложени и разгледани. Що се отнася до служебното правителство, Симеонов заяви, че действията на кабинета са „медийни скандали за поддържане на рейтинга“.

Той коментира и разкритията за подслушване на политици. „Смешна ми е цялата тази тема. Кажете ми какво ще подслушваш на един политик, освен някакви икономически връзки, от които той да реализира търговия с влияние. Какво е интересното да слушаш Атанас Атанасов? Подслушването означава прекалено голям ресурс“, посочи Симеонов.

Валери Симеонов за изборите на 11 юли: Поканихме всички партии, които са от патриотичното пространство

"Ние поканихме всички партии, които са от патриотичното пространство, да загърбят миналото и да седнем на една маса, за да можем да обе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Забраната за реклама на хазарта мина на комисия, но едва ли ще стане факт

Петков: Пеевски и Борисов не притежават тази държава (ВИДЕО)

ПП-ДБ, БСП, "Възраждане" и ИТН свалиха председателя на парламента (ВИДЕО)

Пеевски за обединението срещу Желязков: Видяхте неограничения кеш на коалицията на пудела (ВИДЕО)

Борисов: Честито на новата сглобка, ние се отървахме от ПП (ВИДЕО)

Проблем с кворума в парламента, ГЕРБ и ДПС опитват да спасят Росен Желязков

ИТН: ПП-ДБ провалиха кворума, спасявайки Росен Желязков (ВИДЕО)

Искрен Митев и "Възраждане" в пореден сблъсък: Стигна ли се до бой в парламента?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com