Фондация и плувен маратонец помагат на деца с увреждания

588
Фондация и плувен маратонец помагат на деца с увреждания
Снимка: Фодация "Александър Русев"

Над 7000 лева от дарения са постъпленията във фондация „Александър Русев" от благотворителния маратон, при който русенецът Теодор Цветков преплува за 16 часа 50 км с вързани крака. Изпитанието започна в басейна на Спортното училище в Русе в 16 часа на 22 декември и приключи в 8 часа на 23 декември 2018 г. Постижението на 24-годишния младеж няма аналог и не фигурира в официалната спортна статистика.

Целта на фондацията, която се занимава с възстановяване чрез плуване на способностите на деца с двигателни проблеми е със събраните пари да се изгради рехабилитационен плувен комплекс за техните занимания. В подкрепа на благородната идея се отзоваха и много българи от чужбина. Младежът и треньорът по плуване Илиян Русев са помогнали на 40 деца и младежи, които страдат от церебрална парализа, да направят първите си крачки. Двамата са разработили специална програма, при която децата преминават през серия от упражнения във водата и по този начин напредват в развитието си.

Варненци ще бягат благотворително за две деца

Утре варненската гимназията с преподаване на чужди езици "Йоан Екзарх" във Варна организира благотворително бягане в помощ на ...

Плувният маратонец Теодор Цветков има пред себе си нова цел през настоящата година -  да преплува колкото може повече езера в страната. Двамата русенци ще продължат да се грижат за рехабилитацията на децата с увреждания, докато се сбъдне мечтата им за нов плувен комплекс.

Дарените средства с малки изключения са от частни лица, като по думите на председателя на фондацията за популяризирането на каузата решаващата роля е била на медиите. Следващата крачка през 2019 година е откриването на подходящ терен за водно-рехабилитационния комплекс. Понастоящем е обещан имот от 4 декара в края на града като дарение, но там не може да се строи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com