X
 
 

ФТТ „Найден Киров“ – най-добър посланик на нашата култура в Турция

1652 0
photo of ФТТ „Найден Киров“ – най-добър посланик на нашата култура в Турция
Снимка: ФТТ "Найден Киров"-Русе
ФТТ „Найден Киров” участва в XXXIII Международен фолклорен фестивал, който се проведе в Ташкьопрю, окръг Кастамону в Турция. Във фестивала, който се провежда под егидата на ЦИОФФ се представиха групи от България, Южна Корея, Индия, Сърбия, Турция, Северен Кипър и Украйна. 

След концертите, дефилето и срещите на фестивала, организаторите бяха подготвили и интересна развлекателна програма за всички участници – екскурзия и плаж на Черно море, посещение на музеи и исторически забележителности от културното наследство.

Във фокуса на програмата бе конкурса „Мис Фестивал“, където всяка група излъчи по две кандидатки, които дефилираха в прекрасни булчински рокли, осигурени от местна фирма – спонсор на фестивала.  Безпристрастно 9-членно жури оценяваше момичетата. Българките се представиха отлично с девиза: „Хем сме по-красиви, хем сме по-добри“. Заслужено Боряна Грозева окупира върха и титлата „Мис Фестивал“, а Ванеса Джелепска стана втора подгласничка.

След вечерните представления групите представяха своята култура, обичаи и традиции. Групата-домакин провеждаше уъркшоп като обучаваше всички на своите традиционни песни и танци. На българската вечер всички пяха песента „Хубава си моя горо” и научиха стъпките на Дунавско хоро. Настроението бе допълнено и с дегустация на русенско вино и ракия и традиционни мезета и таратор.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 17 септември

Овен Това е ден, в който ще може да постигнете чудеса. Трябва само да сте напълно праволинейни и да не се отклонявате със странични дейности от...