X
 
 

ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ с поръчки за доставка на драгажна техника

1272 0
photo of ИА „Проучване и поддържане на река Дунав“ с поръчки за доставка на драгажна техника
Снимка: ИАППД - Русе
Обявени са две обществени поръчки за доставка на оборудване, с което Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ да удълбочава плавателния път по реката. Те включват закупуване на драга, тръби за транспортиране на наносите, маневрен кораб, шалан и понтон на обща стойност над 20,3 млн. лева.

Досега Агенцията изпълнява своите задължения в рамките на съвместно възложена с Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обществена поръчка за драгиране, с която се гарантира корабоплаването в българския участък и през следващите 2 години. С осигуряването на специализираната техника Агенцията ще има възможност със собствено оборудване да поддържа целогодишна плавателност на реката, съгласно препоръките на Дунавската комисия. Чрез удълбочаване на плавателния път се създават условия кораби с по-голяма товаропоносимост и газене да преминават през българския участък от р. Дунав, при повишена безопасност на превозите.

Масовото преплуване на река Дунав събира ентусиасти край Свищов

Започна масовото преплуване на река Дунав. Традицията ще се случи за 62-ри път край Свищов. Началото бе дадено в 09:00 часа, а участие...

Дейностите са част от изпълнението на проект „Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на река Дунав, чрез доставка на оборудване“. Той е финансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г. и е на обща стойност 20 632 677,38 лв.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...