Хайде на Théatro! - мястото за истински театрални преживявания!

6704
Хайде на Théatro! - мястото за истински театрални преживявания!

С пълен салон, много приятели, актьори и гости беше поставено началото на най-новия театрален проект в София. „Théatro – мястото за истински театрални преживявания“ откри сцената си с авторския спектакъл на продуцента, режисьор и актьор Димитър Бакалов „Секси пране“ от Мишел Римл, с участието и на очарователната Албена Колева.

„Théatro е продължение на отдадеността ми към театъра и моя сбъдната мечта“, каза Димитър Бакалов в началото. „Дълго време обикалях със спектаклите, които правя, съобразявах се с репертоара и чувството за изкуство на други хора. Сега вече имаме собствена сцена, но и предизвикателството да се развива частен театър, без подкрепа от държавата е голямо. Благодаря на актьорите Христо Шопов, Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Юрий Велев, Албена Колева, Ириней Константинов, Стоян Алексиев, Силвия Лулчева, Ирини Жамбонас и всички останали колеги, които ми подадоха ръка и подкрепиха началото на този проект. Освен четирите авторски спектакъла, в които играя, в програмата влизат още „Омайна нощ“, с режисьор Велко Кънев, новата постановка на Лиза Шопова, гостуващи театри от страната и регулярни детски представления.

Театърът в Кюстендил открива новия сезон с постановката „Догодина по същото време”

Театърът в града открива новия сезон с постановката „Догодина по същото време”. Това съобщи за Радио „Фокус” &n...

От февруари ще се играе „Агенти“ на шуменския театър, с режиьор Владо Пенев и актьорите Любен Кънев, Бойко Кръстанов, Иво Йончев, Михаил Билалов, Александър Сано, Ивайло Захариев, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Пламен Манасиев и Теодора Духовникова, Снежана Макавеева.

Димитър Бакалов разказа, че заедно с негови състуденти „вече работят по организацията на първи „Награди проф. Гриша Островски“. Тази година се навършват 10 години от смъртта му, а догодина 100 години от рождението. Правим тези награди в негова памет, защото проф. Гриша Островски е дал много на българския театър и на театралното обучение. В театралната гилдия вече има утвърдени отличия, но вярваме, че днес е важно да има повече стимули и признание за младите артисти. Време е България да има нови театрални звезди, да развие традициите в театралното изкуство и да покажем, че в материалните времена, в които живеем, не трябва да забравяме да обръщаме внимание на духа.“

„Той се отнасяше с голяма любов към всеки един от нас, той ни обичаше, грижеше за нас и оформянето на вкуса и отношението към живота. Беше изключително достоен човек и напълно заслужава нашето уважение“, емоционално допълни друг негов ученик Ириней Константинов.Сцената на Théatro е отворена за всички, ще работим за налагане на нова посока в театралния мениджмънт у нас. Проактивните театрали, които намират златното сечение между изкуството и бизнеса ще могат да се чувстват добре при нас. Ще даваме шанс на изгряващи таланти и имаме амбицията да променим не само театралната карта на София, но и да разширим публиката на този тип изкуство. Затова не се възприемаме като конкуренти на останалите театри. Ние сме техни партньори и вярваме, че развитието на театъра и младите таланти ще помогне на всички.

Пътят на Коприната - Забравеният център на света

През лятото на 2013г. Антина Златкова и Томас Л. Линдермайер започват пътешествието си от древния търговски град Сиан през Северен Кита...

Билети за предстоящите представления могат да се купят на касата на театъра, в системата на Eventim и през сайта www.theatro.bg.

Димитър Бакалов завършва ВИТИЗ със специалност актьорско майсторство в класа на проф. Гриша Островски. Играе в Плевенския и Пазарджишкия театър, а по-късно в различни частни проекти в София. Участва в спектакли като “Голготата на разбойника Варава” от Стефан Гечев, проекта “Еуралия” в Стокхолм под режисурата на Александър Морфов, “Трамвай желание” от Тенеси Уилямс. Следва “В защита на пещерния човек”, “Шегите, които Бог си прави”, “Шегите на времето”, “Секси пране”. В средата на 90-те основава собствена продуцентска компания, занимаваща се с производство на различни видео и аудио формати. Спецификата на тази работа изисква допълнителни умения и знания и затова той завършва и кинорежисура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

17-ят Международен фестивал за съвременен танц: Дързък, еклектичен, еротичен и политически ангажиран (ВИДЕО)

Спектакъл на Народния театър открива Международния Шекспиров фестивал в Крайова

Броени дни до старта на One Dance Festival: Вижте пълната програма

"Hell's Kitchen" получи 13 номинации за наградите "Тони"

Народният театър отличи Филип Арно и Марта Коание за приноса им към българското изкуство

Обявиха номинациите за наградите АСКЕЕР 2024 (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Суинг танцьори от над 50 държави идват за Sofia Swing Dance Festival

“ПоетиТе” тръгват на лятно турне през юли

Устата нападна Народния театър: Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите?

Стефания Колева и Деян Ангелов представят новия стендъп театър "Без гаранция"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Сцена